14:25 05.04.2016

Адвокат Єрофєєва заявила, що проведена судмедекспертиза не відповідає вимогам законодавства

2 хв читати
Адвокат Єрофєєва заявила, що проведена судмедекспертиза не відповідає вимогам законодавства

Адвокат російського бійця Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва Оксана Соколовська стверджує, що під час допиту судмедексперта на судовому засіданні у вівторок підтвердилося, що сама судова медична експертиза не відповідає вимогам законодавства.

"Оскільки експерт не є балістом, вона не мала права в судмедекспертизі робити певні висновки. Сторона звинувачення повинна доводити наявність провини у наших підзахисних. В даному випадку лише підтвердилося, що експертиза не відповідає тим вимогам, які до неї висуває чинне законодавство", - сказала О.Соколовська журналістам по закінченню судового засідання у вівторок в Києві.

Говорячи про намір захисту російського бійця допитати свідків, О.Соколовська уточнила, що це питання з'ясовуватиметься надалі, поки це клопотання ще не прийняте судом і згодом вирішуватиметься питання, яким чином допитуватимуться ці свідки.

"Звісно, це не можуть бути території Луганської і Донецької області з підконтрольною територією. Швидше за все, із сусідніх держав, оскільки у нас досі діє Конвенція між Україною і Росією про правову допомогу", - сказала вона.

Що стосується виклику на допит лідера фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка, то, як пояснила адвокат, він надава один з речових доказів, який він раніше демонстрував по телефону на у відкритому засіданні Верховної Ради.

Що стосується інших свідків, то, за словами О.Соколовської, йдеться про представників народної міліції так званої "ЛНР", російських військовослужбовців, які входять до складу координаційної групи Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Крім того, О.Соколовська пояснила, що захист також має намір просити про допит російського експерта-криміналіста, і оскільки Є.Єрофєєв і О.Александров є громадянами Російської Федерації, то на це в захисту є право.

Також О.Соколовська нагадала, що серед інкримінованих Є.Єрофєєву і О.Александрову статей немає ст. 115 (умисного вбивства).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА