15:53 05.04.2016

Телеканали СТБ, "Новий" і ICTV зазначили своїми бенефіціарами подружжя Пінчуків

2 хв читати
Телеканали СТБ, "Новий" і ICTV зазначили своїми бенефіціарами подружжя Пінчуків

Власник інвестиційно-консалтингової групи EastOne і трубної корпорації "Інтерпайп" Віктор Пінчук і його дружина, дочка другого президента України Леоніда Кучми Олена Пінчук є кінцевими бенефіціарами телеканалів СТБ, "Новий", ICTV та QTV, що входять до групи StarLightMedia, такі дані оприлюднили канали відповідно до нового законодавства про розкриття структури власності.

Згідно з інформацією на їхніх сайтах, Віктор та Олена Пінчуки є бенефіціарами дискретних, контрольованих і керованих в їх інтересах чотирьох довірчих управителів із Франції, Великої Британії, Швейцарії та Джерсі, які через низку компаній в Гонконзі, на Сейшелах, Британських Віргінських островах та Самоа володіють кіпрською Starlight Media Limited.

У свою чергу остання через ланцюжки з однієї кіпрської компанії та однієї української є мажоритарієм із частками, близькими до 100%, відповідно ПрАТ "Міжнародний медіа центр-СТБ", ТОВ "Новий канал", ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" (ICTV) і ТОВ "Хмарочос Медіа" (QTV).

Окрім того, Віктор та Олена Пінчуки контролюють тисячні частки в цих товариствах через належні їм українські приватні підприємства, відповідно "Фірма "Саджитеріен" та "Рара-Авіс".

Дещо іншу структуру власності має ТОВ "Телеодин" - мовець музичних каналів М1 та М2, StarLightMedia, що також входять до групи. Згідно з нею, Starlight Media Limited через традиційний ланцюжок в одну кіпрську та одну українську компанію володіють лише 10%, а ще 10% контролює екс-народний депутат Микола Баграєв.

Решта 80% в "Телеодин" належать ТОВ "Телерадіокомпанія "Український молодіжно-музичний канал М1", в якому 49% контролює М.Баграєв, 40% - StarLightMedia, 10% - О.Пінчук та 1% - Віктор Волосюк.

Телеканали СТБ, "Новий" та ICTV входять до п'ятірки найбільш популярних на українському телеринку. За даними групи StarLightMedia, у 2015 році її сумарна частка телеперегляду в аудиторії 14-49 років з урахуванням телеканалів М1, М2 та QTV становила 27,33%, що майже в півтора раза вище за показник найближчого конкурента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА