17:54 05.04.2016

Відсутність затягування з набуттям чинності вироком Н.Савченко підвищує шанси на якнайшвидше рішення щодо її обміну - адвокат

2 хв читати
Відсутність затягування з набуттям чинності вироком Н.Савченко підвищує шанси на якнайшвидше рішення щодо її обміну - адвокат

Факт невідкладного оголошення вироку, що набув чинності, українській льотчиці, народному депутату Надії Савченко та відсутність скарг на рішення суду є позитивним сигналом у контексті перспектив її обміну на російських громадян, які перебувають в ув’язненні в Україні, заявляє адвокат Н.Савченко Ілля Новіков.

"Сам факт, що вирок оголосили таким, що набув чинність, сьогодні - позитивний знак. Значить, тягнути час по максимуму вони не планують. Переговори з Україною про те, як, коли і на кого буде обмін, йдуть уже давно, з цього дня обмін став формально можливим. Справу можна залагодити швидко і майже тихо", - написав І.Новіков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Адвокат зазначив, що хорошою новиною є те, що про набуття чинності вироком оголосили в перший же день, оскільки згідно з Кримінально-процесуальним кодексом РФ скаргу на рішення суду могли подати не лише засуджений і його адвокати, а й прокурори, постраждалі та інші особи. "У звичайних справах часто не квапляться оголошувати вирок таким, що набув чинності, одразу після закінчення терміну, можуть почекати ще з тиждень, раптом пошта принесе сюрприз (скаргу - ІФ). Так от, саме упевненість суду, що сюрпризів не буде, вселяє деякий оптимізм. Вирок набув чинності, пора вже щось вирішувати. Ми побоювалися, що притиснута до стінки, російська влада вирішить, як це у неї часто буває, відтягнути вирішення неприємного питання на потім", - пояснив він.

І.Новіков також заявив, що російські військовослужбовці ГРУ Генерального штабу ЗС РФ Олександр Александров та Євген Єрофєєв є не єдиними можливими кандидатами на обмін Н.Савченко. "Вирок Александрову та Єрофєєву очікується не раніше за кінець квітня, але, за моїми відомостями, вони не єдині можливі росіяни - кандидати на обмін", - зазначив адвокат.

При цьому І.Новіков наголосив, що "для всіх буде краще, якщо домовленості (про обмін - ІФ) буде досягнуто перш ніж черговий захід Савченко на суху голодовку знову змусить втручатися європейців та американців".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА