13:42 06.04.2016

Кличко підписав Паризьку декларацію прискорення дій у подоланні епідемії СНІДу у великих містах

2 хв читати
Кличко підписав Паризьку декларацію прискорення дій у подоланні епідемії СНІДу у великих містах

Мер Києва Віталій Кличко підписав Паризьку декларацію і приєднався до ініціативи мерів найвпливовіших міст світу в подоланні епідемії СНІДу, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Як повідомляє прес-служба КМДА в середу, на церемонії були присутні міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, президент та виконавчий директор Міжнародної Асоціації постачальників послуг із догляду у сфері СНІДу (IAPAC) Хосе М. Зуніга, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон та виконавчий директор Київського міського представництва "Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" Лада Булах.

Паризька декларація - це зобов'язання мерів щодо посилення заходів протидії епідемії ВІЛ-інфекції у містах через досягнення цільових показників 90-90-90, завдяки яким 90% людей, які живуть з ВІЛ, знатимуть про свій ВІЛ статус, 90%, які знають про свій позитивний ВІЛ-статус, отримувати антиретровірусне лікування і 90% людей, які отримують лікування, матимуть вірусне навантаження, що не визначається.

Паризька декларація також містить зобов'язання щодо особливої уваги до найбільш вразливих груп населення, мобілізації ресурсів, забезпечення безперервного каскаду медичних і соціальних послуг населенню, посилення системи громадського здоров'я і використання цих підходів для позитивних соціальних змін.

До всесвітнього руху мерів вже приєдналися мери більш ніж 60 міст-мегаполісів, зокрема, Парижа, Амстердама, Брюсселя, Женеви, Майамі, Сан-Франциско, Вашингтона, Бангкока, Мельбурна, Делі.

"Київ входить до 200 міст світу, які спільними діями можуть подолати глобальну епідемію СНІДу. Ми повинні продемонструвати відповідальність перед киянами і, об'єднавши зусилля з міжнародним співтовариством, запобігти поширенню хвороби і зробити все, щоб подолати епідемію СНІДу", - наголосив В. Кличко.

IAPAC є міжнародною асоціацією постачальників послуг із догляду у сфері СНІДу, її штат становить понад 200 тис. медичних працівників та фахівців у сфері охорони здоров'я із 150 країн світу. Її місія полягає в поліпшенні якості послуг з профілактики, лікування та догляду у сфері ВІЛ і супутніх захворювань: туберкульоз та вірусних гепатитів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА