14:41 06.04.2016

"Київводоканал" з 4 квітня обслуговується банком Порошенка для отримання платежів за послуги

2 хв читати
"Київводоканал" з 4 квітня обслуговується банком Порошенка для отримання платежів за послуги

ПАТ "Акціонерна компанія "Київводоканал" (Київ) з 4 квітня 2016 року змінило реквізити для оплати споживачами послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, відкривши рахунок для таких цілей у ПАТ "Міжнародний інвестиційний банк (МІБ, Київ), повідомляється на сайті компанії.

Раніше обслуговуванням "Київводоканалу" для отримання платежів від споживачів послуг займався банк "Хрещатик" (Київ), останнім часом, зазнаючи складнощів у розрахунках із клієнтами. Національний банк України 5 квітня визнав банк "Хрещатик" неплатоспроможним внаслідок проблем з ліквідністю і передав його до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який ввів у банк тимчасову адміністрацію.

Згідно з даними Нацбанку на 1 січня 2016 року, основним акціонером "Міжнародного інвестиційного банку" виступає президент України Петро Порошенко, який сумарно володіє 60% акцій компанії.

Міноритарними співвласниками фінустанови виступають бізнес-партнери П. Порошенко - перший заступник голови фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко (14,94%), а також перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський і голова ТОВ "Дніпропетровський дослідний завод "Енергоавтоматика", голова наглядової ради ПРАТ "Іста-Центр" Олег Зімін (обидва – по 9,9008%). Крім того, акціями банку не володіють Катерина і Сергій Ворушиліни (2,5994% і 2,5984% відповідно), а також син президента України Олексій Порошенко (0,0061%) і дружина О. Гладковського – Юлія Гладковська (0,000001%).

МІБ заснований в 2008 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2015 року за розміром загальних активів (4,74 млрд грн) банк посідав 31-е місце серед 123 банків. Його чистий прибуток за перше півріччя 2015 року становив 10,45 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА