20:26 06.04.2016

Контактна група в Мінську обговорила пропозицію Порошенка щодо поліцейської місії у виборах на Донбасі - Зайдік

2 хв читати
Контактна група в Мінську обговорила пропозицію Порошенка щодо поліцейської місії у виборах на Донбасі - Зайдік

Мінськ. 6 квітня. ІНТЕРФАКС - Пропозицію президента України Петра Порошенка із забезпечення поліцейської місії під час майбутніх виборів на Донбасі було обговорено на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську в середу, повідомив спецпредставник ОБСЄ Мартін Зайдік.

"Питання безпеки під час виборів обговорювалися. Але, на жаль, досі секретаріат і німецьке головування в ОБСЄ не дали справжніх пропозицій з цього питання", - поінформував М. Зайдік журналістів в середу.

Він також згадав, що у рамках мінської зустрічі в середу підгрупа з політичних питань обговорювала теми амністії та модальності виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей.

3 квітня президент України повідомив в інтерв'ю українським телеканалам, що має намір найближчим часом на переговорах в "Нормандському форматі" порушити питання з приводу ініціативи розміщення на Донбасі озброєної поліцейської місії ОБСЄ.

"Озброєні поліцейські пости ОБСЄ повинні гарантувати підготовку до (місцевих в окремих районах Донецької і Луганської областей - ІФ) виборів, проведення виборів і режим передачі влади обраному за українським законодавством на вільних, прозорих і демократичних виборах керівництву, з яким ми матимемо справу", - повідомив він.

За його словами, йдеться про постійне розміщення постів ОБСЄ на лінії зіткнення, в місцях постійного зберігання відведеної зброї і уздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону.

Глава самопроголошеної "ЛНР" Ігор Плотницький у свою чергу заявив, що самопроголошені республіки Донбасу в змозі самостійно забезпечити безпеку проведення місцевих виборів і не потребують міжнародної поліцейської місії.

Вповноважені представники самопроголошених "ЛНР" і "ДНР" Владислав Дейнего і Денис Пушилін також закликали П. Порошенка утриматися від ідеї розміщення міжнародної поліцейської місії на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА