14:30 07.04.2016

Апеляційний суд не задовольнив скаргу прокуратури на відмову в арешті адвоката російського спецназівця Соколовської, але зобов'язав її прийти до слідчого

2 хв читати
Апеляційний суд не задовольнив скаргу прокуратури на відмову в арешті адвоката російського спецназівця Соколовської, але зобов'язав її прийти до слідчого

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Шевченківського районного суду столиці про відмову прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для адвоката російського військовослужбовця Євгена Єрофєєва Оксани Соколовської.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в четвер апеляційна інстанція підтвердила рішення суду першої інстанції, який відмовився обирати будь-яку міру запобіжного заходу для Оксани Соколовської.

Водночас Апеляційний суд Києва зобов'язав її з’явитися до слідчого у разі виникнення такої необхідності.

Як повідомлялося, Шевченківський райони суд м.Києва відхилив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою О. Соколовської.

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні 29 лютого, аргументувавши його тим, що О.Соколовській не було належним чином вручено повідомлення про підозру.

Раніше в лютому О.Соколовська повідомляла, що прокуратура Київської області та Головного слідчого управління Нацполіціі в Київській області подали до суду клопотання про арешт її майна (автомобіль).

Вона також заявляла про тиск з боку Генеральної прокуратури України. Йшлося про те, що, за словами О.Соколовської, "фактове кримінальне провадження, внесене щодо легких тілесних ушкоджень до ЄРДР Солом'янським РУ ГУ МВС в м.Києві за заявою людини, яка відсиділа все життя за вчинення злочинів, пов'язаних з наживою, різко змінило своє забарвлення".

За словами адвоката, "провадження витребувано прокуратурою Київської області, змінено кваліфікацію на ч. 1 ст. 121 КК (завдання тяжких тілесних ушкоджень - ножових поранень) і активно вживаються заходи, спрямовані на пред'явлення повідомлення про підозру адвоката Соколовської".

16 грудня 2015 року О.Соколовская заявила про обшук прокуратури за місцем проживання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

Росіянин убив двох українців у Верхній Баварії

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА