15:53 07.04.2016

Гонтарева спростовує чутки про відставку

2 хв читати
Гонтарева спростовує чутки про відставку

Глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева спростовує інформацію, що з'явилася в соцмережах, про плани подати у відставку, а також свою причетність до вирішення особистих інтересів президента України Петра Порошенка в період керівництва центробанком.

"Глава НБУ Валерія Гонтарева не подавала у відставку і не займалася вирішенням приватних питань президента на посаді голови Нацбанку", - йдеться в поширеному прес-службою регулятора коментарі.

Раніше в соціальних мережах з'явилися припущення, що В.Гонтарева написала заяву про відставку. Джерело допускає, що причиною цього міг стати особистий конфлікт із П.Порошенком у зв'язку з її причетністю до домовленостей із Rotschild та реєстрацією для президента офшорної компанії. Крім того, джерело допускає відставку В.Гонтаревої у зв'язку з особливою домовленістю між урядом та президентом.

Як повідомлялося, П.Порошенко після вступу на посаду голови держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Проте через відсутність покупців 14 січня 2016 року президент заявив про підписання договору, за яким передав свою частку в корпорації "Рошен" у незалежний "сліпий" траст (blind trust).

У рамках проекту "Центр дослідження корупції та організованої злочинності" (OCCRP) на підставі масиву отриманих від анонімного джерела матеріалів про офшори представників світової еліти (Panama papers) було оприлюднено інформацію, що 21 серпня 2014 року на Британських Віргінських островах була зареєстрована фірма Prime Asset Partners Limited (BVI), власником якої є П.Порошенко. Восени 2014 року Prime Asset Partners Limited заснувала на Кіпрі компанії CEE Confectionery Investments Limited, яка, у свою чергу, заснувала в Нідерландах компанію Roshen Europe BV. При цьому в оприлюдненій інформації також зазначалося, що така корпоративна реструктуризація була підготовчою стадією для подальшого продажу його частки в групі "Рошен".

Серед висловлених претензій до глави держави - відсутність у його деклараціях про доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014-2015 рр. інформації про створення Prime Asset Partners Limited (BVI).

Водночас юридичний і фінансовий радники П.Порошенка заявили про повну законність операцій, здійснених ними за дорученням свого клієнта, наголосивши, що створення компаній в іноземній юрисдикції було єдиним можливим шляхом для передачі активів П.Порошенка в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 1 ракетного й 40 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів - Генштаб ЗСУ

Умєров поінформував главу Пентагону про поточну ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА