12:34 08.04.2016

ДТЕК пропонує пролонгувати борг за кредитами і євробондами до кінця 2023 р. без списання основної суми

2 хв читати
ДТЕК пропонує пролонгувати борг за кредитами і євробондами до кінця 2023 р. без списання основної суми

Найбільший український приватний енергохолдинг ДТЕК пропонує кредиторам і тримачам єврооблігацій схвалити відстрочення погашення відповідного боргу до кінця 2023 року без списання основної суми, повідомляється в листі-зверненні ДТЕК до кредиторів.

Інші пропозиції боржника припускають впровадження амортизаційного механізму погашення зобов'язань, коли істотна частина боргу буде виплачена ближче до закінчення його терміну, а також прискорене погашення боргу за наявності у компанії надмірних коштів.

ДТЕК також пропонує схвалити зниження рівня відсотків в грошовій формі до погашення більшої частини основної суми боргу, після чого він буде відновлений до передування реструктуризації середньозваженому рівню.

Як компенсацію за вказане зниження компанія має намір випустити умовні права, які дозволять кредиторам отримувати додаткові виплати у разі досягнення компаній певних показників грошового потоку.

Окрім цього, ДТЕК має намір ввести обмеження на виплату дивідендів до погашення більшої частини заборгованості групи, а також обмеження на нові позики, випуск цінних паперів і боргових зобов'язань.

Як повідомлялося, ДТЕК на початку грудня 2015 року оголосив тримачам своїх єврооблігацій на $750 млн із ставкою 7,875% і погашенням 4 квітня 2018 року і єврооблігацій на $160 млн із ставкою 10,375% і погашенням 28 березня 2018 року, що передбачає реструктуризування в першому кварталі 2016 року. Для спрощення процесу реструктуризації група закликала тримачів провести спільні консультації з метою формування комітету кредиторів, який би призначив фінансового радника і, у разі потреби, вступив би в контакт з фінансовим консультантом ДТЕК, - Rothschild.

30 березня 2016 року ДТЕК повідомив про намір найближчим часом оголосити пропозицію про реструктуризацію вказаних єврооблігацій і донині відмовився від виплати купона за останніми з них. Компанія зазначила, що купон буде виплачений відповідно до умов пропозиції про реструктуризацію.

В п'ятницю 8 квітня компанія заявила про неможливість найближчим часом повністю оплачувати купони за всіма євробондами і ініціює угоду про тимчасовий мораторій і звільнення від зобов'язань (standstill) терміном до 28 жовтня цього року.

ДТЕК створений в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку, збагачення вугілля, виробництва і реалізації електроенергії.

Чистий консолідований збиток DTEK Energy в 2015 році становив 37,399 млрд грн, що на 90,3% перевищує збиток за 2014 рік. Дохід групи збільшився на 1,8% - до 93,622 млрд грн, а EBITDA впала на 66% - до 4,087 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА