15:16 08.04.2016

Глава СБУ не виключає "російського сліду" в історії з підпалом кабінету судді, що розглядає справу російських спецназівців

2 хв читати
Глава СБУ не виключає "російського сліду" в історії з підпалом кабінету судді, що розглядає справу російських спецназівців

Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що допускає присутність "російського сліду" в підпалі кабінету судді Миколи Дідика, головуючого в судовому процесі стосовно російських спецназівців Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова.

"Дуже зручно замаскувати справу - спалити кабінет і сказати, що саме в цьому кабінеті є матеріали кримінальних проваджень... Я не виключаю... "російського сліду", тому що ми, аналізуючи все те, що ми отримали з відкритих і закритих джерел, спостерігаємо за тим, що дехто хоче максимально зробити все для того, щоб затягнути розгляд по суті справи стосовно російських ГРУшників", - розповів глава СБУ на брифінгу в п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання журналістів.

Водночас він не виключає й інших версій. "Ми лише можемо припускати, хто і з якою метою це міг зробити... Не лише справу щодо російських ГРУшників розглядає Голосіївський суд", - сказав В.Грицак.

Як повідомлялося, невідомі особи минулої ночі кинули пляшки з легкозаймистою речовиною до приміщення Голосіївського райсуду Києва, внаслідок чого сталося займання в кабінеті судді, який головує в судовому процесі у справі російських спецназівців. Документи за цим провадженням не пошкоджені.

Правоохоронці розглядають кілька версій вчиненого правопорушення, основна з яких - професійна діяльність судді.

Слідчий відділ Голосіївського управління поліції вніс зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 378 (умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя або присяжного) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження проводяться оперативно-розшукові (слідчі) дії зі встановлення та затримання зловмисників.

Пожежу було ліквідовано протягом півгодини.

Засідання Голосіївського райсуду у справі російських спецназівців у п'ятницю відбулося, продовження заплановане наступного понеділка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр-міністр Словенії підтвердив участь у Саміті миру

Унаслідок ракетного удару в Одеському районі загинула одна людина, восьмеро - поранені

Кількість постраждалих у Харкові сягнула 25 - Терехов

На Львівщині під час ремонтних робіт стіна будинку обвалилася на дитину - ДСНС

У с. Веселе на Херсонщині через скидання вибухівки з дрона постраждали двоє людей

Росіяни атакували Дніпропетровщину дронами-камікадзе та артилерією - голова ОВА

В Одесі знову чути вибух, повідомив мер

У Києві на Броварському проспекті в ДТП загинула дитина, вагітна жінка і чоловік у важкому стані в лікарні - прокуратура

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 19, із них четверо у важкому стані - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок ракетної атаки в Одесі збільшилася до п'яти осіб, пошкоджено цивільну інфраструктуру - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА