11:48 09.04.2016

Українська сторона СЦКК закликає відновити "дзеркальне" патрулювання СММ ОБСЄ у районі Авдіївки-Ясинуватої

2 хв читати
Українська сторона СЦКК закликає відновити "дзеркальне" патрулювання СММ ОБСЄ у районі Авдіївки-Ясинуватої

Для деескалації ситуації в районі Авдіївки-Ясинуватої Донецької області українська сторона Спільного центру з контролю та координації на лінії розмежування (СЦКК) закликає відновити практику "дзеркального" патрулювання представниками Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

Згідно з повідомленням української сторони СЦКК на офіційній сторінці прес-центру штабу АТО в "Фейсбуці" в суботу, протягом останнього тижня, починаючи з 2 квітня, сталося значне загострення ситуації в районі Авдіївки.

"Наразі це найнебезпечніша точка в зоні АТО. Цинічно порушуючи Мінські домовленості, НЗФ з окупованих територій (з Ясинуватої, Мінерального, Яковлівки і Крутої Балки) систематично обстрілюють із важкого озброєння район "промзони", - йдеться в повідомленні.

За даними офіцерів-спостерігачів української сторони СЦКК, протягом тижня в районі авдіївської "промзони" НЗФ випустили в бік сил АТО 584 снаряди та міни, а саме 32 снаряди з танка, 16 – з артилерійських систем калібру 122 мм, 131 міну калібру 120 мм та 405 – калібру 82 мм. Загалом за тиждень район Авдіївки із застосуванням важкого озброєння було обстріляно 98 разів.

Українська сторона СЦКК зазначає, що ускладнення ситуації в цьому районі призвело до загибелі мирного жительки Авдіївки, яка перебувала на власному городі під час мінометного обстрілу з боку НЗФ.

"Українська сторона розцінює нарощування обстрілів по позиціях Збройних сил України в районі Авдіївки з боку бойовиків як пряме порушення домовленостей за Мінськими угодами і закликає відновити запропоновану українською стороною Спільного центру практику щоденного направлення чотирьох "дзеркальних" патрулів ОБСЄ в ключові точки в район Авдіївки-Ясинуватої, що дасть змогу здійснювати об'єктивний контроль ситуації і оперативно реагувати на порушення режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА