10:55 11.04.2016

У Генпрокуратурі наполягають, що підозру Каську вручили з дотриманням усіх передбачених законом прав

3 хв читати
У Генпрокуратурі наполягають, що підозру Каську вручили з дотриманням усіх передбачених законом прав

Працівники Генеральної прокуратури України повідомили про підозру колишньому заступнику генпрокурора Віталію Каську у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України.

"Про підозру повідомлено з дотриманням усіх передбачених законом прав підозрюваного, а також з урахуванням перебування В.Каська в статусі адвоката. У зв'язку з цим підозра підписана заступником генерального прокурора України", - наголосили в прес-службі Генпрокуратури в понеділок уранці.

Його підозрюють у придбанні права на майно шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах, а також у використанні завідомо підробленого документа.

"Зокрема, В.Касько незаконно, у тому числі у спосіб використання підроблених документів, шляхом обману заволодів приміщенням службової квартири площею 155 кв. м, яка розташована на бульварі Дружби народів у Києві, ринкова вартість якої на момент вчинення злочинів становила близько 1,8 млн грн, чим спричинив шкоду державним інтересам в особливо великих розмірах", - йдеться в повідомленні.

При цьому, зазначають у Генпрокуратурі, В.Касько порушив права категорій осіб, що потребували поліпшення житлових умов та були наділені правом на отримання житла в першу чергу.

Також у відомстві нагадали, що департамент з розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності Генеральної прокуратури України здійснює досудове розслідування за ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України.

"Досудовим розслідуванням установлено, що працівник Генеральної прокуратури України В.Касько шляхом вчинення шахрайства, а саме надання неправдивої інформації про відсутність постійного житла у м. Києві та завищення фактичної кількості членів своєї сім’ї, упродовж 2003-2016 років незаконно заволодів квартирами, розташованими на території м. Києва", - йдеться в інформації

Водночас раніше в понеділок адвокат В.Каська Євген Грушковець в ефірі телеканалу "112.Україна" повідомив, що підозру його підзахисному не було вручено.

"Віталію Каську повідомлення про підозру не вручено. Повідомлення про підозру було вилучене працівниками Печерського райуправління поліції під час огляду пошкодження автомобіля Віталія Каська. Тому інформація, яку поширили ЗМІ, фактично не відповідає дійсності", - сказав Є.Грушковець.

Адвокат також зазначив, що особи, які оголосили В.Каську повідомлення про підозру, не надали "своїх повноважень".

При цьому Є.Грушковець допустив повторну спробу вручення В.Каську повідомлення про підозру. "Я думаю, що буде здійснена повторна спроба вручити В.Каську це повідомлення про підозру. Якщо його буде вручено відповідно до норм Кримінального процесуального кодексу - не в 00:00 ночі - особи представляться, повідомлення про підозру буде належним чином складено, то, звичайно, я думаю, ми його отримаємо. А далі, залежно від його суті, вибудовуватимемо лінію захисту", - сказав він.

Адвокат також висловив сподівання, що сьогодні буде вилучено відеоматеріал із камер спостереження, навпроти яких відбувалося це вручення.

Як повідомлялося, в ніч на понеділок, 11 квітня, активіст громадської організації "Автомайдан" Олексій Гриценко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що працівники прокуратури в неділю ввечері зачитали колишньому заступнику генерального прокурора України Віталю Каську підозру в скоєнні злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА