13:25 14.04.2016

Українця Г.Афанасьєва визнали громадянином РФ, повідомила мама засудженого

2 хв читати

Громадянина України Геннадія Афанасьєва, засудженого російською владою на сім років колонії суворого режиму у справі так званих "кримських терористів", визнали в РФ російським громадянином, повідомила його мама Ольга Афанасьєва.

"У мене погані новини. Гені (Афанасьєву – ІФ) вручили документ, де ФСВП визнає його громадянином РФ. А це означає, що в екстрадиції буде відмовлено", - написала вона в Facebook в четвер.

О.Афанасьєва також оприлюднила витяги з листа її сина.

"Якби я сидів у клітці разом з Сашею і Олегом (Олександр Кольченко та Олег Сенцов - ІФ), я був би гідним. Щиро бажаю, щоб їх обміняли", - пише Р. Афанасьєв.

Г.Афанасьєв проходив як обвинувачений у тій самій справі, що і О.Сенцов і О.Кольченко. Він визнав провину і пішов на угоду зі слідством. Після вироку він виступив свідком на процесі у справі О.Сенцова і О.Кольченка, і оголосив, що обмовив їх під тиском.

Мосміськсуд 25 грудня 2014 року визнав Г.Афанасьєва винним за ч. 2 ст. 205 КК РФ (терористичний акт) і засудив його до семи років колонії суворого режиму.

10 березня поточного року Мін'юст України направив запит російським колегам про передання з гуманітарних міркувань засуджених громадян України О.Сенцова, Г.Афанасьєва, О.Кольченка і Юрія Солошенка.

Російський Мін'юст доручив Федеральній службі виконання покарань підготувати документи про передачу Україні чотирьох засуджених і спрогнозував, що передадуть на батьківщину не раніше осені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА