14:33 14.04.2016

Суд відмовив прокуратурі в арешті Каська, але застосував особисте зобов'язання

2 хв читати
Суд відмовив прокуратурі в арешті Каська, але застосував особисте зобов'язання

Печерський районний суд Києва відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для колишнього заступника генерального прокурора України Віталія Каська, але при цьому призначив йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 10 червня поточного року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення ухвалив на засіданні в четвер суддя Олег Білоцерківець.

Після завершення судового засідання В.Касько заявив журналістам, що вважає таке рішення суду необґрунтованим і має намір його оскаржити. На його думку, суд перебуває під політичним тиском і "змушений порушувати закон так само, як це робить прокуратура".

Раніше в четвер на засіданні суду прокурори наполягали на арешті В.Каська з альтернативою застави в 1,8 млн грн (ця сума еквівалентна вартості квартири, якою нібито незаконно заволодів В.Касько, як стверджують представники прокуратури).

Адвокати заявили категоричну незгоду з клопотанням прокуратури, заявивши про відсутність будь-яких підстав для цього.

Крім того, адвокати заявили, що В.Касько не є підозрюваним, оскільки йому не вручали підозру згідно з законодавством.

Як повідомлялося, пізно увечері 10 квітня співробітники прокуратури зачитали В.Каську підозру у скоєнні злочину. Однак адвокат В.Каська Євген Грушковець заявив, що підозру його підзахисному не було вручено.

У свою чергу прес-служба Генпрокуратури в понеділок вранці підтвердила, що співробітники прокуратури повідомили В.Каську про підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів) Кримінального кодексу України.

У Генпрокуратурі стверджують, що про підозру було повідомлено з дотриманням всіх передбачених законом прав підозрюваного, а також з урахуванням перебування В.Каська в статусі адвоката, у зв'язку з чим підозру підписав заступник генерального прокурора України.

В.Касько висловив думку, що його хочуть змусити залишити країну, але заявив, що не має наміру цього робити, і боротиметься за свої права.

Екс-заступнику генпрокурора вручили клопотання про взяття під варту 13 квітня. Того самого дня її було подано до Печерського районного суду Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА