11:37 15.04.2016

СБУ вилучила у скупників 115 кг бурштину загальною вартістю близько 7,5 млн грн

1 хв читати
СБУ вилучила у скупників 115 кг бурштину загальною вартістю близько 7,5 млн грн

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією затримали в Рівненській області два угруповання скупників нелегально видобутого бурштину й вилучили у них 115 кг цього каменя.

"Першу групу з п'яти старателів співробітники спецслужби затримали в одному з рівненських кафе. Зловмисники підготували до продажу 104 кг "сонячного каміння", яке вони оцінили у понад 7 млн грн. Серед них було виявлено кілька унікальних екземплярів великих фракцій вагою понад 1 кг. Один із каменів важив більше ніж на 2 кг", - повідомив прес-центр СБУ в п'ятницю.

Як повідомляється, слідчі Служби безпеки відкрили кримінальне провадження за ст. 198 (придбання, отримання, зберігання або збут майна, отриманого злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

"Увечері того самого дня співробітники СБУ при в'їзді до міста Костопіль зупинили мікроавтобус із чотирма жителями Сарненського району Рівненщини. Під час огляду авто правоохоронці виявили 11 кг бурштину. Каміння вартістю щонайменше 0,5 млн грн ділки везли на продаж", - повідомили в СБУ.

За обома фактами тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності організаторів незаконного видобутку та збуту бурштину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА