17:19 15.04.2016

В. о. генпрокурора Севрук звільнив прокурора Одеської області Стоянова з посади та з органів прокуратури

2 хв читати
В. о. генпрокурора Севрук звільнив прокурора Одеської області Стоянова з посади та з органів прокуратури

В. о. генерального прокурора України Юрій Севрук звільнив Миколу Стоянова з посади прокурора Одеської області та органів прокуратури в рамках виконання закону України "Про очищення влади" (про люстрацію).

"Сьогодні до нас з листом звернувся президент України Петро Порошенко, він вніс пропозицію невідкладно розглянути питання можливості подальшого перебування Стоянова на посаді та відповідності обставин закону про очищення влади. Враховуючи пропозиції президента і завершення перевірки, Юрій Севрук прийняв рішення про звільнення Стоянова з посади прокурора Одеської області та органів прокуратури", - повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він особливо наголосив, що М.Стоянову звільнено у зв'язку з тим, що на нього поширюються заборони, передбачені законом про люстрацію.

В. Куценко також продемонстрував наказ про звільнення, датований 15 квітня.

"По суті: "Наказую звільнити державного радника юстиції 3-го класу М.Стоянова з посади прокурора Одеської області та з органів прокуратури у зв'язку з припиненням трудового договору, відповідно до п. 7-2 ст. 36 Кодексу законів України про працю. Причина – довідка про результати вивчення особової справи Стоянова", - зачитав наказ прокурор Генпрокуратури.

Як повідомлялося, 29 березня чинний тоді генпрокурор України Віктор Шокін звільнив свого заступника Давида Сакварелідзе, який був також прокурор Одеської області.

Увечері того ж дня М.Стоянова було призначено прокурором Одеської області, його представлення відбулося 30 березня. Раніше, в 2014 році, він вже очолював Одеську облпрокуратури.

5 квітня Міністерство юстиції України оприлюднило роз'яснення про те, що знову призначений прокурором Одеської області М.Стоянов підпадає під дію закону про очищення влади (про люстрацію): "Міністерство юстиції України виявило, що Стоянов Микола Степанович відповідає критерію здійснення очищення влади (люстрації), передбаченої пунктом 8 частини першої статті 3 закону, а саме в період з 25.02.2010 до 22.02.2014 р. обіймав посади, стосовно яких здійснюються заходи щодо очищення влади (загалом 1085 днів на таких посадах, що перевищує один рік): заступника прокурора Миколаївської області з 25.02.2010 до 15.06.2011, 476 днів на посаді), заступника прокурора Київської області з 15.06.2011 до 12.02.2013, 609 днів на посаді)".

Жителі Одеси кілька разів збиралися на акції протесту проти призначення М.Стоянова прокурором Одеської області.

Як повідомив прес-секретар глави української держави Святослав Цеголко, П. Порошенко звернувся до в. о. генерального прокурора України Ю. Севрука щодо необхідності звільнити прокурора Одеської області М.Стоянова в порядку люстрації.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА