09:38 16.04.2016

Суд рішенням про обрання запобіжного заходу Каську визнав його статус підозрюваного – прокурор

2 хв читати
Суд рішенням про обрання запобіжного заходу Каську визнав його статус підозрюваного – прокурор

Печерський районний суд Києва рішенням про обрання запобіжного заходу екс-заступнику генерального прокурора України Віталію Каську визнав, що він є підозрюваним, а процедура його повідомлення про підозру відповідала законодавству, зазначають у Генеральній прокуратурі України.

"Фактично суд своїм рішенням визнав, що Віталій Касько є підозрюваним, а значить, погодився з тим, що процедура сповіщення Віталія Касько про підозру співробітниками прокуратури відбулася у суворій відповідності до законодавства", - сказав прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він нагадав, що 14 квітня суд прийняв рішення про запобіжний захід В. Каську у вигляді особистого зобов'язання. "Ми його не оскаржимо. Ми згодні з цією мірою запобіжного заходу", - сказав В. Куценко.

При цьому прокурор наголосив: "У рішенні суду зазначено, що В. Касько є підозрюваним. Саме підозрюваному Каську обрано запобіжний захід".

Як повідомлялося, 14 квітня Печерський райсуд Києва відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для В. Каська, але при цьому призначив йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 10 червня поточного року. В. Касько заявив, що вважає таке рішення суду необґрунтованим та має намір його оскаржити.

Прокурори наполягали на арешті В. Каська з альтернативою застави в 1,8 млн грн (ця сума еквівалентна вартості квартири, якою нібито ненезаконно заволодів В. Касько, як стверджують представники прокуратури).

Адвокати заявляли, що В. Касько не є підозрюваним, оскільки йому не вручалася підозра як така згідно із законодавством.

10 квітня співробітники прокуратури зачитали В. Касько підозру у скоєнні злочину. Однак адвокат В. Каська Євген Грушковець заявив, що підозру його підзахисному не було вручено.

У свою чергу, прес-служба Генпрокуратури 11 квітня підтвердила, що співробітники прокуратури повідомили про підозру В. Каську в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (Підробка документів) Кримінального кодексу України. У Генпрокуратурі стверджують, що про підозру було повідомлено з дотриманням всіх передбачених законом прав підозрюваного, а також з урахуванням перебування В. Каська в статусі адвоката, у зв'язку з чим підозру підписано заступником генерального прокурора України.

В. Касько висловив думку, що його хочуть змусити полишити країну, але заявив, що не має наміру цього робити, і боротиметься за свої права.

Екс-заступнику генпрокурора вручили клопотання про взяття під варту 13 квітня. Того ж дня її було подано Печерського районного суду Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА