17:15 16.04.2016

Адвокат: Очікувати швидкого вирішення ситуації з обміном Надії Савченко на Єрофєєва та Александрова не варто

2 хв читати
Адвокат: Очікувати швидкого вирішення ситуації з обміном Надії Савченко на Єрофєєва та Александрова не варто

Адвокат народного депутата України, льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін роз'яснює, що очікувати швидкого обміну його підзахисної на російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова не варто, оскільки після ухвалення вироку російським військовим для набуття чинності цього рішення знадобиться місяць.

"Хочу прояснити ситуацію з судом над російськими військовослужбовцями Єрофєєвим і Александровим в Києві і можливим обміном на Надію Савченко. Очікувати швидкого, протягом кількох днів, рішення щодо обміну на Надію Савченко Єрофєєва і Александрова не варто. Після ухвалення вироку судом у Києві Єрофеєву й Александрову на набуття чинності рішення доведеться чекати місяць", - написав адвокат в мікроблозі в "Твіттері" в суботу.

Крім того, прогнозує М.Фейгін, в односторонньому порядку Н.Савченко не звільнять: "Одностороннього відпущення Савченко Путіним, до відправлення Єрофєєва і Александрова в РФ, навряд чи варто чекати".

"Крім цього залишається відкритим процесуальне питання оформлення обміну Савченко на Єрофєєва і Александрова. Найшвидше – помилування", - додав адвокат.

Як повідомлялося, 22 березня, Донецький міський суд Ростовської області засудив Н.Савченко до 22 років колонії загального режиму. Вирок набув чинності 5 квітня, наступного дня Н.Савченко розпочала сухе голодування.

Що стосується російських спецназівців, то Голосіївський районний суд Києва може оголосити вирок 18 квітня.

Адвокат О.Александрова Валентин Рибін не виключає його обміну в перспективі на Н.Савченко, однак не має інформації про переговори на цю тему.

Адвокат Є.Єрофєєва Оксана Соколовська щодо можливого обміну сказала: "Я неодноразово говорила... на жаль, чи на щастя, захисники не є учасниками таких переговорів. Очевидно, що процеси, спрямовані на проведення обміну, тривають і з одного і з іншого боку, тому озвучувати зокрема в пресі... яким чином і коли це станеться – я не володію такою інформацією".

Представник державного обвинувачення у справі Є.Єрофєєва і О.Александрова Ігор Німченко сказав: "На жаль чи на щастя, я не беру участі в переговорах щодо обміну. Дуже сподіваюся, що він відбудеться".

Адвокат Н.Савченко Ілля Новіков заявляє, що її можуть обміняти тільки на російських спецназівців Є.Єрофєєва і О.Александрова: "За моїми відомостями, нехай і неофіційними, єдиний варіант їх обміну - тільки на Надію і тільки доки вона жива".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА