15:20 17.04.2016

СБУ затримала два угруповання скупників нелегально видобутого бурштину

1 хв читати
СБУ затримала два угруповання скупників нелегально видобутого бурштину

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою і поліцією затримали в Рівненській області дев'ятьох осіб - два угруповання скупників нелегального видобутого бурштину та вилучили у них 115 кг дорогоцінного каміння.

"Першу групу з п'яти старателів співробітники спецслужби затримали в одному з рівненських кафе. Зловмисники підготували до продажу 104 "сонячного каміння", яке вони оцінили в понад 7 млн грн. Серед каміння було кілька унікальних екземплярів великих фракцій вагою понад кілограм. Один із каменів важив більше ніж 2 кг", - йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті СБУ в неділю.

Слідчі СБУ за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 198 Кримінального кодексу України (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

"Увечері того ж дня співробітники СБУ на в'їзді в місто Костопіль зупинили мікроавтобус із чотирма жителями Сарненського району Рівненської області. Під час огляду авто правоохоронці знайшли 11 кг бурштину. Каміння вартістю щонайменше півмільйона гривень ділки везли на продаж", - розповіли в прес-центрі СБУ.

За обома фактами тривають оперативно-слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності організаторів незаконного видобутку та збуту бурштину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА