11:21 18.04.2016

Місія МВФ незабаром відвідає Україну

1 хв читати
Місія МВФ незабаром відвідає Україну

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) найближчим часом відвідає Україну, повідомила голова фонду Крістін Лагард на зустрічі з українською делегацією на Весняних зборах керівників МВФ і Світового банку у Вашингтоні.

"К.Лагард відзначила готовність фонду продовжувати підтримку нашої держави на шляху економічних перетворень", - повідомило в понеділок за підсумками зустрічі посольство України в США.

У свою чергу керівник української делегації глава Національного банку Валерія Гонтарева відзначила першочерговість для України реалізації реформ, передбачених програмою співпраці з МВФ.

Як повідомлялося, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько $17 млрд) спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Однак на сьогодні країна отримала лише перший транш коштів на $5 млрд і другий - на $1,7 млрд, і з осені минулого року програму практично призупинено.

Офіційні представники МВФ неодноразово заявляли, що фонд очікує прояснення ситуації навколо уряду України та стійкості парламентської коаліції, а також демонстрації боротьби з корупцією і готовності продовження реформ для завершення другого перегляду програми EFF і виділення третього транша.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА