13:35 18.04.2016

Майже половина опитаних українців вважає важливим введення безвізового режиму з ЄС

2 хв читати
Майже половина опитаних українців вважає важливим введення безвізового режиму з ЄС

Близько половини опитаного населення України підтримує ідею безвізового режиму з Євросоюзом, але проти прийому біженців у країні, про що свідчать дані соціологічного дослідження SocioStreаm AG.

"49% респондентів вважають введення безвізового режиму з ЄС "важливим", 25% "неважливим" і 26% не змогли висловити певної думки", - озвучив дані член експертної ради SocioStreаm AG Іван Колодій на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За його словами, серед тих, хто вважає введення безвізового режиму "важливим", - 55% мають намір на тривалий термін переїхати на територію ЄС (робота/на заробітки - 35%, навчання - 5%, на постійне місце проживання - 10%).

При цьому 69% проти або категорично проти прийому сирійських біженців. 10% згодні прийняти біженців у своєму населеному пункті, 10% згодні прийняти біженців, але не у своєму населеному пункті. 8% готові прийняти біженців у своєму населеному пункті, але за умови, що вони будуть християнами. 3% не змогли визначитися з відповіддю.

Більшість респондентів схильна пояснювати результати референдуму в Нідерландах неефективністю української влади: 31% - "влада не показала видимих результатів реформ", 18 - "влада не поінформувала належним чином населення Нідерландів". 22% респондентів вважають, що головна причина таких результатів референдуму в "небажанні голландців приймати мігрантів", 10% звинувачують Росію, 7% - бюрократію ЄС та 2% опитаних називають інші причини. 11% не змогли визначитися з відповіддю на це питання.

Що стосується відносин із РФ, то 27% респондентів вважають, що відносини України та РФ у питаннях санкцій мають бути такими ж, як у країн Заходу та РФ. 22% опитаних вважають, що необхідно розірвати всі відносини з РФ. При цьому 16% респондентів за безумовне скасування санкцій проти РФ, а 18% - за скасування санкцій за умови припинення війни на Донбасі, 8% респондентів - за скасування санкцій за умови повернення Криму. Не визначилися з відповіддю 9% учасників дослідження.

Дослідження проводилося методом інтерв'ю з 6 по 12 квітня 2016 року, до підсумкового масиву увійшли 1203 інтерв'ю. У польовому дослідженні взяли участь 40 інтерв'юерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, інформація про постраждалих перевіряється - Синєгубов

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА