13:51 18.04.2016

Єрофєєва та Александрова доправили до суду Києва, де їм оголосять вирок

2 хв читати
Єрофєєва та Александрова доправили до суду Києва, де їм оголосять вирок

Російських спецназівців Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова доправили до Голосіївського районного суду Києва, де, як очікується, в понеділок після 14:00 суд оголосить їм вирок.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", О.Александрова та Є.Єрофєєва в машині для перевезення ув’язнених з машинами супроводу доправили до приміщення суду. У самій будівлі суду посилено заходи безпеки, у будівлі та навколо неї перебуває значна кількість правоохоронців.

Крім того, в приміщенні суду велика кількість представників ЗМІ. За попередньою інформацією, до зали засідання, де оголошуватимуть вирок, окрім учасників процесу, буде допущено лише телеоператорів.

Очікується, що відбуватиметься трансляція оголошення вироку, як раніше транслювали саме судове засідання.

Російські спецназівці О.Александров і Є.Єрофєєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО поблизу м. Щастя Луганської області при спробі захопити стратегічний міст. У результаті зіткнення загинув один український військовий, троє дістали поранень. Один із затриманих був поранений в руку, інший - в ногу.

19 травня українські слідчі оголосили затриманим підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 Кримінального кодексу України за участь у терористичній діяльності "ЛНР", а потім Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

15 жовтня колегія Вищого спеціалізованого суду України визначила, що справу російських військових розглядатиме Голосіївський райсуд Києва. Розгляд кримінальної справи по суті розпочався 10 листопада.

Державне обвинувачення вимагає 15 років ув'язнення з конфіскацією майна для О.Александрова та Є.Єрофєєва за скоєння тяжких злочинів на території України, зокрема ведення агресивної війни та вчинення теракту, який спричинив загибель людей.

Зокрема, за участь у теракті та участь у теоретичній організації обвинувачення просить 15 років позбавлення волі, ведення агресивної війни - 15 років, контрабанду – 12 років, незаконне носіння зброя – 7 років, незаконний перетин кордону - 5 років.

"На підставі ст. 70 Кримінального процесуального кодексу України за сукупністю злочинів остаточно призначити Єрофєєву Євгену Володимировичу покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна з позбавленням права обіймати посади у військових формуваннях і правоохоронних органах терміном на три роки", - озвучив представник держобвинувачення Максим Крим інкриміновані росіянам злочини під час судових дебатів 15 квітня.

Аналогічну позицію держобвинувачення він заявив і стосовно О.Александрова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА