14:22 18.04.2016

В "Опозиційному блоці" не побачили конкретики в програмі нового Кабміну

2 хв читати

Керівник парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко вважає, що дії нового уряду мають відповідати інтересам держави і суспільства, а не політичних сил, які його сформували.

"Неможливо приймати програму діяльності уряду через дві години після призначення урядовців. Це означає дві речі: або парламентська більшість обрала уряд геніїв, які за дві години змогли сформувати програму і потім її презентувати; або це свідчення невпевненості в завтрашньому дні, і цю програму просто проштовхнули у Верховній Раді, бо не мали впевненості, що за неї вдасться проголосувати пізніше", - зазначив Ю.Бойко на засіданні погоджувальної ради парламенту в понеділок, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, в "Опозиційному блоці" вважають, що програма уряду має відповідати ключовим інтересам суспільства. Це примирення, формування чесного бюджету з індексацією зарплат і пенсій, це програма відновлення економіки, подальша децентралізація і боротьба з корупцією. "На жаль, у так званій програмі діяльності нового Кабміну ми не почули жодної конкретики", - зазначив Ю.Бойко.

В "Опозиційному блоці" наполягають на тому, щоб найближчим часом чиновники представили своє бачення роботи, щоб після 100 днів діяльності цього Кабміну була можливість порівняти їх дії з програмою. "А дії повинні відповідати інтересам держави, а не політичних сил, які сформували цей уряд", - вважає голова фракції.

Він нагадав, що "Опозиційний блок" голосував проти призначення нового уряду з багатьох причин. "Перш за все в цій постанові не було жодного слова про політичну відповідальність попереднього уряду, який довів країну до економічного колапсу. В цьому уряді процвітали корупційні скандали, і саме він винен у закритті європейських перспектив України через результати референдуму в Нідерландах", - пояснив парламентар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА