10:51 19.04.2016

Савченко наголошує на принципових відмінностях її справи та справи Єрофєєва - Александрова - Фейгін

2 хв читати
Савченко наголошує на принципових відмінностях її справи та справи Єрофєєва - Александрова - Фейгін

Засуджена російським судом до 22 років колонії суворого режиму український військовослужбовець і народний депутат Надія Савченко не вважає її справу та судовий процес над бійцями ГРУ Генштабу ЗС РФ Олександром Александровим і Євгеном Єрофєєвим у Києві аналогічними, повідомив її адвокат Марк Фейгін.

"У зв'язку з вироком Єрофєєву й Александрову необхідно повідомити позицію Надії Савченко. Справи в Києві та РФ ішли паралельно, але вважати їх однаковими, як щодо звинувачення, так і щодо винуватості в обох випадках неправильно", - написав М. Фейгін у вівторок уранці в своєму акаунті в Твіттері.

Переказуючи позицію своєї підзахисної, М. Фейгін написав, що "Савченко викрали і перевезли в РФ, російські спецназівці опинилися в Україні самі". "Це принципова різниця", - зробив висновок він.

Адвокат Н.Савченко також прокоментував озвучену в понеділок після оголошення в Києві вироку росіянам заяву адвоката О.Александрова Валентина Рибіна про те, що прохання про помилування є абсолютно неприйнятним для його підзахисного.

"Я, як адвокат Савченко, не вважаю за правильне схиляти до чогось засуджених Єрофєєва й Александрова. Це проти закону і адвокатської етики. Нехай переговорами і обміном займаються політики", - написав він і наголосив, що "це і позиція Надії".

Як повідомлялося, військовослужбовець Повітряних сил ЗС України Н.Савченко брала участь у подіях на сході України у складі українського добровольчого батальйону "Айдар": допомагала бійцям батальйону, виносила з поля бою поранених. У червні потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" у Луганській області. 8 липня стало відомо, що її тримають у Воронезькому СІЗО в РФ.

У РФ її звинуватили в пособництві вбивству російських журналістів і незаконному перетині кордону. Сама Н.Савченко заперечує звинувачення, заявляючи, що була викрадена з України.

22 березня 2016 року Донецький міський суд Ростовської області визнав Н.Савченко винною у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина групою осіб за попередньої змови за мотивами ненависті й ворожнечі та засудив її до 22 років колонії загального режиму. Суд також визнав її винною в замаху на вбивство і в незаконному перетині кордону РФ. Вирок набув чинності 5 квітня, наступного дня Н.Савченко почала суху голодовку, вимагаючи свого негайного повернення на Батьківщину.

Військовослужбовці Головного розвідувального управління Євген Єрофєєв і Олександр Александров були затримані українськими військовими 16 травня 2015 року в районі луганського міста Щастя, як стверджували в Києві, на спробі захопити стратегічний міст. Під час бойового зіткнення було застрелено військовослужбовця Збройних сил України.

18 квітня 2016 року суд у Києві засудив обох росіян до 14 років позбавлення волі кожного за звинуваченням у веденні агресивної війни та тероризмі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА