17:24 19.04.2016

Савченко погодилася тимчасово припинити голодування після телефонної розмови з Порошенком

2 хв читати
Савченко погодилася тимчасово припинити голодування після телефонної розмови з Порошенком

Президента України Петро Порошенко телефоном попросив українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко припинити голодування, і вона погодилася.

"Подзвонив до Надії Савченко. Особисто передав їй слова підтримки. Ми все будемо робити для звільнення Надії. Разом з мамою Надії Савченко Марією Іванівною і сестрою Вірою попросив Надю припинити голодування. Спасибі, що погодилася", - написав П. Порошенко на своїй сторінці в "Твіттері" у вівторок.

Як повідомила прес-служба президента України, під час розмови П. Порошенко зазначив, що дуже радий, нарешті, мати можливість поспілкуватися з Надією. Він наголосив, що вся країна пишається її стійкістю та висловлює підтримку. "Тобою пишається вся Україна – твоєї стійкістю, твоєю мужністю, патріотизмом. Ти стала символом України", - сказав президент.

Глава Української держави поінформував Н.Савченко щодо кроків, які здійснюються для її звільнення, і розповів про подробиці телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Україна продовжує робити все для твого звільнення", - сказав П. Порошенко, звертаючись до Надії.

П. Порошенко, мама і сестра звернулися до Н.Савченко з проханням припинити голодування, щоб зберегти своє здоров'я. "У відповідь Надія Савченко погодилася тимчасово припинити голодування", - зазначено в повідомленні.

Президент нагадав, що готовий направити свій літак до Росії, щоб повернути Надію Савченко додому.

У свою чергу, адвокат Н.Савченко Ілля Новіков повідомив у мікроблозі в "Твіттері": "Щойно був присутній при історичній розмові. Президент Порошенко подзвонив Надії #Савченко в СІЗО. Вона перервала голодування".

Він також зазначив, що під час розмови "принесли повідомлення про те, що захист Александрова і Єрофєєва відмовляється від оскарження вироку". "Їх обмін можливий", - констатував адвокат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА