14:23 20.04.2016

Дніпропетровський військовий шпиталь повернули у держвласність

2 хв читати
Дніпропетровський військовий шпиталь повернули у держвласність

Дніпропетровський господарський суд у вівторок задовольнив у повному обсязі позов регіонального відділення Фонду держмайна у Дніпропетровській області про повернення у державну власність військового шпиталю, повідомив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко.

"У цій справі Дніпропетровська облдержадміністрація виступала в інтересах держави. Наша позиція - шпиталь перейшов у приватну власність незаконно. Після розгляду матеріалів справи суд виніс рішення про повернення медустанови державі. Судді підтримали і ще одну пропозицію - накласти заборону на подальші операції з власністю шпиталю. Тепер продати або закласти майно лікарні неможливо", - повідомив В. Резніченко журналістам у середу.

Повернення будівлі шпиталю у державну власність тривало більше року. На чергове засідання суду відповідачі не з'явилися. Рішення про повернення шпиталю державі громадськість і військові зустріли гучними оплесками.

"Рішення суду вступить в силу через 10 днів. Згідно із законом, цей час дається відповідачу на подання апеляції. Якщо це відбудеться, ми і надалі братимемо участь у справі", - наголосив начальник юридичного управління Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко.

У 2007 році Міністерство оборони України передало однієї з компаній понад 10 тис. квадратних метрів нерухомості і майже 4 га землі Дніпропетровського військового шпиталю для модернізації матеріально-технічної бази. Для проведення робіт ця компанія взяла кредит у банку БТА на 130 млн грн під заставу майна шпиталю. Гроші не повернули, тому врешті-решт шпиталь перейшов у власність банку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА