14:39 21.04.2016

Екс-глава Міненерговугілля Демчишин увійшов до наглядової ради НАК "Нафтогаз України"

2 хв читати
Екс-глава Міненерговугілля Демчишин увійшов до наглядової ради НАК "Нафтогаз України"

Екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин увійшов до наглядової ради НАК "Нафтогаз України" як представник від Адміністрації президента.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), кандидатуру В.Демчишина погодив комітет із призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств.

У МЕРТ зазначають, що незалежна наглядова рада в "Нафтогазі України" створюється вперше в історії компанії та є складовою реформи системи корпоративного управління. Реформа відповідає рекомендаціям ОЕСР з управління державними компаніями та має на меті зменшити ризики політичного втручання в роботу НАК, а також створити сучасні механізми професійного управління компанією в інтересах громадян України.

"Я вітаю членів першої справді незалежної наглядової ради і покладаю великі надії на їхню роботу. Це забезпечить зняття будь-яких корупційних ризиків. Реформа корпоративного управління "Нафтогазу" повинна стати успішним прикладом нового підходу до управління держпідприємствами поза політикою", - наведено в повідомленні слова першого віце-прем'єр-міністра - глави МЕРТ Степана Кубіва.

Перше засідання ради, на якому буде обрано її голову, може відбутися 10-11 травня.

Як повідомлялося, реформу корпоративного управління в "Нафтогазі" уряд розпочав у 2015 році згідно з принципами ОЕСР. Для підбору кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради "Нафтогазу" МЕРТ залучив рекрутинговое агентство Odgers Berndtson.

Наприкінці березня стали відомі імена трьох незалежних членів НР: британців Маркуса Річардса, Чарльза Проктора і Пола Ворвіка, що мають значний досвід роботи в міжнародних нафтогазових компаніях. Від Кабінету Міністрів України до ради увійде перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА