16:00 22.04.2016

Київський метрополітен запровадив прийом безконтактних платежів картками "Простір" при оплаті проїзду

1 хв читати
Київський метрополітен запровадив прийом безконтактних платежів картками "Простір" при оплаті проїзду

Національний банк України (НБУ) запустив проект зі сплати проїзду в Київському метрополітені безконтактними картками системи "Простір" (раніше - НСМЕП, платіжна організація - НБУ).

"Віднині можливість оплачувати проїзд у київській підземці безготівково прямо на турнікеті мають користувачі каток двох платіжних систем - MasterCard та "Простір", - йдеться в повідомленні НБУ на веб-сайті.

Презентація запуску відбулася на станції метро "Золоті ворота", проте незабаром безконтактними картками національної платіжної системи можна буде розрахуватися на всіх 52 станціях Київського метрополітену.

Екваєром платежів є державний Ощадбанк.

Як повідомила під час презентації генеральний директор представництва MasterCard Europe в Україні Віра Платонова, щодня українці оплачують безконтактними картками MasterCard 14 тис. поїздок у Київському метрополітені.

За даними НБУ, у 2015 році в Україні кількість активних безконтактних карток збільшилася на 33% - до 1,5 млн штук.

Крім того, безконтактні платежі приймають майже 50% (88,2 тис.) платіжних терміналів у всіх категоріях торгових точок (супермаркетах, кафе, аптеках, АЗС).

Як повідомлялося, розрахунок платіжними картками та пристроями з безконтактною технологією в Київському метрополітені було запущено в червні 2015 року компанією MasterCard спільно з Ощадбанком за технічної підтримки компанії "Банкомзв’язок" і консорціуму "Астек".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА