12:11 23.04.2016

На окупованих територіях Донбасу перебувають понад 110 заручників і ще 12 незаконно утримують у РФ - Тандіт

2 хв читати
На окупованих територіях Донбасу перебувають понад 110 заручників і ще 12 незаконно утримують у РФ - Тандіт

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебувають понад 110 заручників і ще 12 незаконно утримують на території Російської Федерації, повідомив радник глави СБУ Юрій Тандіт.

"6 січня, коли вперше виникла цифра 25, ми розглядали формулу з представниками ОБСЄ 25 на 36. Проте згодом, через позицію маріонеток у Донецьку і Луганську ця формула почала змінюватися. Ми маємо велике терпіння і ми готові до формули, яку пропонують з тієї сторони. Головне, щоб це не була чергова "качка", яку готують зі сторони Москви, яка фактично керує Донецьком і Луганськом. Ми готуємося до проведення операції і кількість звільнених та виведених заручників росте", - сказав Ю.Тандіт в ефірі телеканалу "Громадське.ТБ".

При цьому, за його словами, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебувають понад 110 заручників. "На цій території є понад 110 осіб, які офіційно вважаються заручниками, за даними СБУ", - сказав Ю.Тандіт.

При цьому він нагадав, що ще 12 осіб незаконно утримують у Росії: "Ми ще додаємо 12 наших героїв, яких незаконно утримують на території сусідньої держави"

Як повідомлялося, в резолюції ПАРЄ, ухваленій 21 квітня, повідомляється, що за даними СБУ, з 123 людини залишаються в полоні сепаратистів і 693 досі вважаються зниклими безвісти. "Однак ці цифри не враховують усіх людей, захоплених сепаратистами на окупованих територіях, а їхні родичі часто бояться заявляти про полон української влади", - йдеться в резолюції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА