10:17 25.04.2016

Бі-Бі-Сі покаже фільм про MH17, де в катастрофі звинувачено Київ і ЦРУ - ЗМІ

2 хв читати
Бі-Бі-Сі покаже фільм про MH17, де в катастрофі звинувачено Київ і ЦРУ - ЗМІ

Британська корпорація Бі-Бі-Сі анонсувала показ фільму, в якому будуть проаналізовані альтернативні офіційній версії катастрофи малайзійського Boeing-777, яка сталася влітку 2014 року в небі над Донбасом, повідомляє інтернет-видання "Європейська правда".

В анонсі Бі-Бі-Сі зазначено, що фільм проаналізує "конспіративні теорії", які обговорювалися в соціальних мережах, а також "роль Кремля" в їх поширенні. В анонсі британського таблоїду Sunday Express, де названо деталі вже знятого, але ще не оприлюдненого фільму, містяться чіткі звинувачення на адресу України.

Повідомляється, що у фільмі прозвучать "нові шокуючі звинувачення", зокрема "нові докази того, що авіалайнер міг збити український винищувач". "Ще одна теорія - що йдеться про організовану ЦРУ псевдо-терористичну операцію, для якої було закладено дві бомби на борт авіалайнера".

Режисер і продюсер - Майк Рудін (Mike Rudin). Він також автор фільмів "The Spies Who Fooled The World", "Modern Spies", "Secret War on Terror", "No Plan, No Peace", "The Happiness Formula" та ін.

Прем'єра фільму анонсована на вечір (21.00) вівторка, 3 травня, на каналі Бі-Бі-Сі Two.

Як пише інтернет-видання "Європейська правда", користувачі соціальних мереж звернули увагу, що "конспіративні теорії" в описі фільму представляють журналісти, відомі своїми зв'язками з російською владою.

Так, аргументи на користь того, що Boeing-777 збили українські ВПС, подає Біллі Сікс, який названий журналістом-розслідувачем. Проте один з авторів Bellingcat Христо Грозєв зазначає, що той має чіткий зв'язок з Росією. "Хочу побачити, як розкриє ВПС, чи "незалежний журналіст" Біллі Сікс в 2013 році був врятований із сирійської в'язниці Сергієм Лавровим", - написав він в Twitter.

Ще один герой фільму, росіянин Сергій Соколов, ще з часів президентства Бориса Єльцина відомий як автор зрежисованого політичного компромату (він особисто зізнався в цьому) стверджує в стрічці, що має перехоплену розмову двох агентів ЦРУ, які заклали бомбу на борт лайнера.

"Отже, тізер Бі-Бі-Сі подає як рівноправні та цілком імовірні три теорії: 1) російським шахраєм, 2) німецьким журналістом, якого врятував Лавров, 3) Нідерландською радою безпеки", - резюмує Х.Грозєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту – СБУ

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА