15:52 25.04.2016

Матіос передав Мін’юсту Ізраїлю запит про допомогу в розслідуванні справи проти Ставицького

2 хв читати
Матіос передав Мін’юсту Ізраїлю запит про допомогу в розслідуванні справи проти Ставицького

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос передав міністру юстиції Ізраїлю Аелет Шекед запит Генеральної прокуратури України щодо вручення повідомлення про підозру колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості України Едуарду Ставицькому.

Як повідомляє в понеділок управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України, Е.Ставицький, за наявними даними, переховується в Ізраїлі як громадянин цієї держави під ім'ям Натан Розенберг.

"Під час переговорів у кнесеті головний військовий прокурор А.Матіос передав міністру юстиції Ізраїлю запит Генеральної прокуратури України про міжнародну правову допомогу в розслідуванні стосовно колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Е.Ставицького щодо вручення останньому повідомлення про підозру в скоєнні особливо тяжких злочинів проти держави", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, ізраїльська сторона в особі міністра юстиції запевнила в організації розгляду зазначеного клопотання в найкоротші терміни.

Крім того, за інформацією Генпрокуратури, під час зустрічі з головним військовим прокурором Ізраїлю обговорювалося питання можливого створення спільної експертної групи для опрацювання механізмів імплементації ізраїльської моделі військової юстиції в Україні. Зокрема, було обговорено можливість направлення групи ізраїльських експертів в українську військову прокуратуру для обміну досвідом діяльності військової прокуратури і військових судів (трибуналів).

"Створення системи української військової юстиції за ізраїльським зразком, можливо, є найбільш оптимальним, оскільки дозволить забезпечити порядок та дисципліну у військових формуваннях як під час триваючих військових дій, так і в умовах постійної бойової готовності", - йдеться в повідомленні.

Сторони також відзначили схожість проблемних питань, що супроводжують роботу військових прокурорів в Україні та Ізраїлі, а також очікувань та вимог суспільства до результатів їх діяльності.

А.Матіос відвідував Ізраїль 19-21 квітня 2016 року на запрошення міністра юстиції Ізраїлю А.Шекед.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА