13:07 26.04.2016

Міжнародний арбітраж заслуховуватиме позов Коломойського до РФ щодо аеропорту "Бельбек" 12-14 липня в парі з позовом Приватбанку

3 хв читати
Міжнародний арбітраж заслуховуватиме позов Коломойського до РФ щодо аеропорту "Бельбек" 12-14 липня в парі з позовом Приватбанку

Міжнародний арбітражний суд у Гаазі (Permanent Court of Arbitration) продовжує розгляд за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського і ТОВ "Аеропорт "Бельбек" (Севастополь, Крим) до Російської Федерації, попри неучасть відповідача.

Згідно з прес-релізом арбітражу, позивачі надають відповіді на питання складу арбітражу, вже визначені дати слухання з питань юрисдикції і допустимості; слухання буде проведено одночасно із слуханням у справі ПАТ КБ "Приватбанк" і ТОВ "Фінансова компанія "Фінілон" проти Російської Федерації 12-14 липня 2016 року.

Раніше склад арбітражу ухвалив рішення про те, що розгляд буде продовжений, попри ненадання відповідачем (РФ - ІФ) заперечень щодо позову. Склад арбітражу також вирішив продовжити розгляд справи на основі роздвоєного розгляду й адресувати питання юрисдикції та допустимості в попередній процедурі.

Склад арбітражу поставив питання сторонам 18 грудня 2015 року, 29 лютого 2016 року позивачі надали відповіді на питання складу арбітражу, але відповідач - РФ - не надав ніяких відповідей на питання складу арбітражу у встановлений термін (до 29 лютого 2016 року).

У справі Приватбанку і фінкомпанії "Фінілон" проти РФ, що розглядається тим же складом арбітражу, відповіді Росії також отримані не були.

У результаті арбітраж вважає доречним призначити експерта з питань цивільного права України і цивільного права Російської Федерації, відповідно до регламенту ЮНСІТРАЛ, вирішив провести слухання у справах у вказані вище дати. Склад арбітражу також поставив два додаткові питання позивачам, запрошуючи їх надати відповіді до 4 квітня 2016 року.

Раніше з посиланням на ці видання Deutsche Welle повідомлялося, що в позові І.Коломойський стверджує, що у нього був контракт до 2020 року на управління пасажирським терміналом аеропорту "Бельбек" в Севастополі, націоналізованим після анексії Криму Росією. Тепер він вимагає від РФ компенсації втрат у вигляді можливого доходу від терміналу. Йдеться про суму в $15 млн.

У вересні 2014 року, повідомлялося, що І.Коломойський не має наміру обстоювати права на майно в Криму і Росії, а має намір подавати позов до Гаазького трибуналу на відшкодування матеріального збитку у розмірі $2 млрд.

"Я підготував один позов з приводу аеропорту "Бельбек". Там я брав участь в акціонерному капіталі. І коли його конфіскували, я написав лист Дмитру Анатолійовичу Медведєву - така юридична процедура. Впродовж шести місяців він повинен буде повідомити про готовність відшкодувати мої збитки", - повідомив тоді І.Коломойський.

Приватбанк (Дніпропетровськ) заснований в 1992 році. Станом на 1 січня 2016 року його провідними акціонерами є Г. Боголюбов (пряма участь - 33,2525%, опосередкована - 8,3346%) і І.Коломойський (пряма участь - 41,6572%, опосередкована - 8,3346%).

Згідно з даними Нацбанку України (НБУ), на 1 жовтня 2015 року за розміром загальних активів (241,809 млрд грн) банк був найбільшим серед 123 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА