18:35 27.04.2016

СММ ОБСЄ підтверджує, що на блокпосту в Оленівці під час обстрілу загинули четверо жителів

1 хв читати
СММ ОБСЄ підтверджує, що на блокпосту в Оленівці під час обстрілу загинули четверо жителів

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які вранці в середу прибули на блокпост в Оленівці (поблизу Донецька), потрапили під обстріли, де, за попередніми даними, загинули четверо мирних жителів, невстановлену кількість людей поранено.

"СММ #ОБСЄ прибула на блокпост в Оленівці приблизно о 10-й годині ранку, щоб перевірити повідомлення в ЗМІ про смертельний інцидент, що стався там. Спостерігачі провели аналіз восьми-дев'яти воронок. За попередньою оцінкою, було пошкоджено три автомобілі, четверо мирних жителів загинули і невстановлена кількість людей отримали поранення", - йдеться в повідомленні СММ ОБСЄ на сторінці у Facebook у середу ввечері.

Подробиці спостережень в СММ пообіцяли опублікувати у наступному публічному звіті.

Раніше в штабі АТО заявили, що заяви бойовиків про нібито обстріли українськими військовими контрольно-пропускного пункту (КПП) в Оленівці є провокацією. "Одразу скажу, що ми вогонь там не відкривали. Близько 2-ї години ночі бойовики острілювали наші позиції зі стрілецької зброї, однак заявили, що ми обстріляли контрольний пункт. Сили АТО вогонь (у відповідь – ІФ) не відкривали. Тому ці заяви розцінюємо як інформаційну провокацію. Можливо, супротивник сам обстріляв КПП, щоб потім звинуватити сили АТО", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" речник штабу АТО Антон Миронович.

Він також повідомив, що українська сторона перевіряє інформацію про те, що під час обстрілу Оленівки нібито постраждали мирні жителі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА