12:23 28.04.2016

Адвокат Полозов разом із Савченко розбиратимуться в п'ятницю з переданими їй до СІЗО паперами

2 хв читати
Адвокат Полозов разом із Савченко розбиратимуться в п'ятницю з переданими їй до СІЗО паперами

Адвокат Надії Савченко Микола Полозов разом з нею в п'ятницю розбереться з переданами їй до СІЗО на підпис паперами, повідомляє його колега Марк Фейгін.

"Запит, який надійшов з України, відповідно до Конвенції, розглядається спочатку Міністерством юстиції щодо його оформлення, допустимості тощо. Далі до ФСВП передаються відповідні документи, що мають бути оформлені зазначеною особою, засудженою. Взагалі-то це робить прокурор. Тобто, ось ті папери, які передав Калганов (начальник СІЗО в Новочеркаську Олександр Калганов – ІФ), то має прийти ростовський прокурор, і сам опитувати її, і заповнювати, але це - Росія... Їй (Н.Савченко – ІФ) просто так це віддали: - заповнюй", - пояснив він на прес-конференції в четвер у Києві.

М. Фейгін не виключає, що ці дії можуть передувати можливому етапуванню Н.Савченко до колонії, чого побоюється вона і її сестра Віра Савченко. "Тому Полозов, який буде у неї у п'ятницю о 9 годині ранку, разом з нею ці папери заповнить, і розбереться: що до чого. Бо повторюю: це має робити прокурор, до цього не мають відношення навіть адвокати, такою є процедура", - наголосив він.

Адвокат вказав, що після заповнення цих паперів вони повертаються до Мін'юст РФ. "Дійсно, один з судів в Україні має формально підтвердити законність вироку в Росії. І після цього російський суд, за місцем знаходження особи, яка відбуває покарання, має прийняти рішення: екстрадувати чи ні", - розповів він.

За його словами, в цьому питанні існує певна колізія. "Справа в тому, що після вступу в законну силу вироку засуджена особа має бути етапована одразу за місцем відбування покарання в колонію. У Росії всі жінки відбувають покарання в колоніях загального режиму. Жіночих колоній за Уралом практично немає. Остання – це в місті Березники Пермського краю. А зазвичай у Мордовію відправляють. І ось суд за територіальністю в цьому місці має приймати рішення. Але оскільки Надя перебуває в СІЗО Новочеркаська, то за територіальністю це Новочеркаський міський суд. Але тоді адміністративна комісія СІЗО має прийняти рішення, що Савченко відбуває покарання безпосередньо в СІЗО, і тільки тоді виникає компетенція міського суду в Новочеркаську щодо вирішення питання про екстрадицію", - роз'яснив М. Фейгін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Посли ЄС дійшли згоди про використання доходів від знерухомлених росактивів на оборону і відновлення України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до семи - прокуратура

Прем'єр Нідерландів Рютте підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

УЗ відновила залізничні колії в Херсоні, пошкоджені внаслідок ранкової атаки РФ

Російські окупанти штурмували острів Нестрига за допомогою гідроцикла - Плетенчук

Право на віросповідання може бути обмежене під час мобілізації - Верховний Суд

У Часовому Яру залишаються 679 осіб - голова Донецької ОВА

Прем'єр-міністерка Данії підтвердила участь у Саміті миру в Швейцарії - Зеленський

Зеленський вручив державні нагороди з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА