13:22 28.04.2016

Підприємці протестували під адміністрацією Київського метро проти тиску на свій бізнес

3 хв читати
Підприємці протестували під адміністрацією Київського метро проти тиску на свій бізнес

Власники торгових точок на території Київського метрополітену вимагали адміністрацію комунального підприємства припинити тиск і піти на відкритий діалог.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", підприємці скаржаться на те, що на основі правил пожежної безпеки, згідно з яким ширина підземних переходів має становити 6 метрів, адміністрація метрополітену відключає енергопостачання і виганяє орендарів торгових точок з їхніх місць роботи. На мітингу зібралося близько 40 активістів, зокрема підприємці і представники правозахисного об'єднання "Синдикат".

За словами глави "Синдикату" Євгена Чепелянского, підприємці продовжують працювати на торгових точках навіть без світла, і при цьому платять податки. Він зазначив, що адміністрація Київського метрополітену піднімає орендну плату, залишаючи людей без засобів існування, з-за чого вони змушені залишати свій бізнес.

"І тоді у них (адміністрації метрополітену – ІФ) з'являються підстави для того, щоб подати в суд на боржників і вигнати їх... На одних торгових точках світло є, в точках поруч воно відключено, а на місці одних демонтованих споруд виникають інші, наприклад, на станції метро "Контрактова площа", - розповів Є. Чепелянський.

Підприємці та активісти вимагають діалогу з адміністрацією метрополітену. Вони також стверджують, що досі з боку керівництва тривав тиск, залякування продавців і нічний демонтаж торгових точок.

Пізніше представник адміністрації КП "Київський метрополітен" запропонував активістам провести переговори з керівництвом метрополітену. Під час спілкування заступник начальника метрополітену Дмитро Пеклун заявив, що орендарі мали можливість офіційно звернутися до адміністрації та отримати документи з технічними вимогами для приведення торгових точок у відповідність з правилами пожежної безпеки. Він зазначив, що 26 квітня має відбутися засідання робочої групи для обговорення порушеної проблеми, проте протестувальники на нього не з'явилися.

Д. Пеклун розповів журналістам, що нові правила пожежної безпеки діють з 2012 року. Вони передбачають, що евакуаційний прохід в підземному переході має становити 6 метрів за довжиною усього шляху евакуації. Відповідно, частина малих архітектурних форм, розміщених орендарями на об'єктах метрополітену, тепер не відповідають викладеним вимогам. Заступник начальника Київського метрополітену повідомив, що в судах наразі перебувають приблизно 145 справ про розірвання договорів з орендарями, договори оренди яких закінчилися в 2014-2015 роках. Він пояснив, що деякі торговельні точки продовжують роботу чере те, що договори з ними були укладені до вступу в силу нових правил пожежної безпеки.

Д. Пеклун спростував заяви підприємців про те, що на місцях демонтованих об'єктів з'являються нові. "Це неправда. На всіх місцях, які були демонтовані за останній рік-півтора, не з'явився жоден новий кіоск. Там, де демонтовано, не стоїть ніхто", - наголосив він.

Заступник начальника метрополітену також повідомив, що 46% об'єктів, розташованих в метрополітені, не відповідають правилам пожежної безпеки. "Торгові точки розташовані на шляхах евакуації в метрополітені, тобто у випадку позаштатної ситуації це може бути причиною тисняви або збільшення часу евакуації пасажирів зі станції", - сказав він.

Під час переговорів між підприємцями та адміністрацією Київського метрополітену було досягнуто угоду про те, що в п'ятницю о 8:00 відбудеться зустріч, на якій сторони розглянуть конкретні пропозиції щодо вирішення проблеми і намагатимуться знайти шляхи до компромісу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА