18:14 29.04.2016

Савченко заповнила в СІЗО документи на екстрадицію - адвокат

2 хв читати
Савченко заповнила в СІЗО документи на екстрадицію - адвокат

Українка Надія Савченко, засуджена на 22 роки за вбивство російських журналістів, заповнила разом зі своїм захисником документи на екстрадицію, повідомив "Інтерфаксу" її адвокат Марк Фейгін.

"Сьогодні з моїм колегою Миколою Полозовим Надія в СІЗО заповнила видані їй документи. Це екстрадиційні документи", - сказав М.Фейгін.

За його словами, Н.Савченко заповнила біографічну довідку, згоду на відбуття покарання в Україні, а також низку опитувальників.

М.Фейгін підкреслив, що при заповненні документів на екстрадицію Н.Савченко категорично відмовилася від визнання своєї провини. "При заповненні документів Надія ніде не визнала своєї провини", - сказав її адвокат.

"Проте вона згодна сплатити штраф в 30 тис. рублів, призначений їй судом за нібито незаконний перетин заявив, але при цьому вона вказала, що була незаконно вивезена з території України", - відмітив захисник.

Сестра українки Віра також заявила, що Н.Савченко до звільнення повинна заплатити штраф за незаконний перетин українсько-російського кордону.

"Надя заповнює документи, необхідні для звільнення. Вони тепер говорять, що вона повинна заплатити штраф близько 30 тисяч рублів або близько 10 тисяч грн за незаконний перехід кордону. Без цього її звільнення неможливе", - сказала В.Савченко в п'ятницю в ефірі телеканалу "112. Україна".

У свою чергу, інший адвокат Н.Савченко Микола Полозов підтвердив, що заповнював з нею документи, необхідні для передачі її в Україну. "Зустрівся з Надією Савченко в СІЗО (...) Заповнювали з нею заяви, необхідні для передачі її в Україну за конвенцією. Ретельно вибирали формулювання. Від низки запропонованих в зразках заяв формулювань Надія відмовилася, замінила своїми. Усі заяви складені на ім'я директора ФСВП Корнієнка", - написав він на сторінці у Фейсбук.

За словами адвоката, вони також обговорювали положення конвенції про видачу, її наслідки. "Все, що вимагалося від Надії, вона виконала, тепер терміни її звільнення залежать цілком і повністю від швидкості дій влади", - підкреслив М.Полозов.

Крім того, він наголосив, що Н.Савченко почувається краще, але скаржиться, що після сухої голодовки повільно відновлюється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА