11:36 01.05.2016

Порошенко побажав українцям на Великдень миру, достатку та єдності

2 хв читати
Порошенко побажав українцям на Великдень миру, достатку та єдності

Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні до народу привітав українців з Воскресінням Христовим.

" Ісус перед розп’яттям лише здавався слабким супроти гонителів, але насправді він був сильним вірою і нездоланний духом. Він був правдою, а тому, здолавши смерть, переміг зло. Два роки тому Україна теж була слабкою і виснаженою, але тепер і вона ніби воскресає", - сказав президент у своєму привітанні.

Він зазначив, що у ці дні українці поминають тисячі своїх захисників, що загинули від російської агресії, які віддали свої життя за віру, волю й Україну.

"Ми вдячно молимося за кожного, хто беріг наш спокій у Великодню ніч, і хто в святковий день стоїть на сторожі миру", - сказав П.Порошенко.

" В цей урочистий день вітаю всіх із Великоднем і бажаю миру, достатку, єдності й Божої ласки нашій країні", - йдеться у привітанні глави держави.

У ніч на неділю П.Порошенко разом дружиною Мариною брав участь в урочистому богослужінні в Києво-Печерській лаврі.

"Молимося за кожного, хто береже наш спокій у Великодню ніч, і хто в святковий день стоїть на сторожі миру", - йдеться в повідомленні в офіційних акаунтах глави держави в соцмережах.

Пізніше в прес-службі президента України повідомили, що президент із дружиною у Великодню ніч відвідали кілька християнських храмів Києва і взяли участь у святкових богослужіннях.

У Володимирському кафедральному соборі президентське подружжя разом з патріархом Київським і всієї Руси-України, предстоятелем Української православної церкви Київського патріархату Філаретом та вірянипройшли Хресним ходом навколо храму. Після цього вони взяли участь у Великодньому богослужінні, яке провів настоятель УПЦ-КП.

Подружжя Порошенко також відвідало святкову службу у церкві святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі.

Глава держави разом із дружиною відвідали Свято-Успенську Києво-Печерську лавру, де приєдналися до Великоднього богослужіння. У Трапезній церкві святкову службу відправив предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Онуфрій.

"У всіх київських християнських святинях Петро Порошенко разом з дружиною вітали вірян зі святом Великодня і Воскресіння Христового", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА