11:38 04.05.2016

Гройсман закликає підприємців брати участь у тендерах на ремонт українських доріг

2 хв читати
Гройсман закликає підприємців брати участь у тендерах на ремонт українських доріг

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав українських підприємців, зокрема місцевого рівня, активно брати участь у тендерах на ремонт вітчизняних автомобільних доріг.

"Усі говорять про необхідність відійти від ямкового ремонту та проведення капітального. Я повністю згоден, але зараз це абсолютно неможливо для нашої країни, тому ми робитимемо поточний та середній ремонт. Коли ми дивимося на автодорожнє господарство, то бачимо, що і техніка розвалена, і основних засобів бракує. Тому я закликаю всіх підприємців, зокрема на місцевому рівні, брати участь у тендерах і продовжувати ремонт доріг", - сказав прем'єр журналістам, інспектуючи трасу Київ-Знам’янка.

За словами В.Гройсмана, на сьогодні консолідовано достатній ресурс, щоб розпочати поточний і середній поточний ремонт, а також будівництво нових автодоріг. "Сьогодні ми перебуваємо на одному з таких об'єктів, який будується вже другий рік. У 2017 році його буде завершено. Але, найголовніше, ми маємо розробити стратегію розвитку українських доріг. Ми маємо не просто будувати кілометри, а розуміти, звідки та куди ми будуємо коридор, як він вплине на розвиток нашої країни, оскільки дуже важливо розвивати наш транспортний потенціал", - сказав прем'єр.

Він також повідомив, що в травні-червні автодорожні служби більш активно упорядковуватимуть автомагістралі країни.

"Автодорожнє господарство в критичному стані. Ми передбачили близько 19 млрд грн, щоб розпочати і поточний ремонт доріг зокрема. Я дуже хотів би, щоб ми будували такі дороги, як тут (Київ-Знам’янка - ІФ), але це на сьогодні неможливо, оскільки потребує надзвичайно великих коштів. Лише об'їзна Києва коштуватиме близько 170-200 млрд грн. Зрозуміло, що нині це зробити неможливо", - сказав В.Гройсман.

Раніше, у квітні 2016 року, заступник голови Держагентства автомобільних доріг України Микола Березовський повідомляв про катастрофічний стан автодоріг державного та місцевого значення. За його словами, 97% доріг потребують капітального та поточного ремонту, і за відсутності необхідного фінансування ситуація надалі лише погіршуватиметься. Ситуацію посилює обтяженість "Укравтодору" виплатами за кредитами, облігаціям тощо. Так, із виділених відомству на 2016 рік 31,354 млрд грн майже 12 млрд грн буде спрямовано на погашення боргових зобов'язань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА