11:02 05.05.2016

Місія МВФ працюватиме в Києві 10-18 травня

2 хв читати
Місія МВФ працюватиме в Києві 10-18 травня

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), очолювана Роном Ван Руденом (Ron Van Rooden), працюватиме в Києві в період з 10 по 18 травня у рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF, зазначено в повідомленні фонду в четвер.

"Місія на політичному рівні продовжить дискусії з українською владою в контексті другого перегляду програми, підтримуваної фінансуванням у рамках угоди EFF", - наводиться в релізі коментар постійного представника МВФ в Україні Жерома Ваше.

Як повідомлялося, глава Фонду Кристин Лагард на зустрічі з українською делегацією на Весняних зборах керівників МВФ і Всесвітнього банку у Вашингтоні 20 квітня повідомила, що місія VDA має намір відвідати Україну найближчим часом. Після цього новий уряд України під керівництвом Володимира Гройсмана ухвалив рішення про наближення цін на газ для населення до ринкового рівня, що є однією з ключових умов продовження співпраці з Фондом.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько $17 млрд) спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Проте дотепер країна отримала лише перший транш коштів на $5 млрд і другий - на $1, 7 млрд. З осені минулого року програма була практично призупинена.

Офіційні представники МВФ неодноразово заявляли, що Фонд чекає прояснення ситуації навколо уряду України і стійкості парламентської коаліції, а також демонстрації боротьби з корупцією та готовності продовження реформ для завершення другого перегляду програми EFF і виділення третього транша.

Представники української влади зазначали, що наявні ресурси дозволяють утримувати макроекономічну стабільність в країні за продовження паузи у фінансуванні МВФ до жовтня цього року, проте заявили, що докладуть зусиль для отримання чергового транша вже влітку цього року. Для цього окрім рішення щодо цін на газ необхідно провести через Верховну Раду 13 законів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА