14:28 05.05.2016

МОЗ від 10 травня планує почати доставку в регіони препаратів для лікування ВІЛ/СНІД, має намір прискорити реєстрацію вакцин

2 хв читати
МОЗ від 10 травня планує почати доставку в регіони препаратів для лікування ВІЛ/СНІД, має намір прискорити реєстрацію вакцин

Міністерство охорони здоров'я з 10 травня планує почати доставку в регіони антиретровірсуних (АРВ) препаратів для лікування ВІЛ/СНІД на загальну суму 150 млн грн

"З 10 травня починаємо розвозку АРВ-препаратів від ВІЛ/СНІД на 150 млн грн", - сказав в.о. міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський на засіданні уряду в Києві в четвер.

Він також повідомив, що держпідприємства МОЗ вже доставили в регіони два препарати для лікування туберкульозу на загальну суму 5 млн грн, а також почали доставку препаратів, закуплених за програмою лікування дорослої онкології на суму 3,5 млн грн.

Крім того, за словами В.Шафранського МОЗ інтенсифікувало комунікацію із спеціалізованими міжнародними організаціями, зокрема з подання документів, що дозволяють прискорити процес реєстрації вакцини, що очікує постачання.

"Я дав доручення керівникові Державного експертного центру (ДЕЦ) про контроль за реєстрацією вакцин і сироваток і про його особисту відповідальність і ", - сказав він.

В.Шафранський зазначив, що це дасть можливість до кінця травня - початку червня виконати зобов'язання щодо постачань вакцин до лікувальних установ.

"Завтра ми проситимемо наших зарубіжних партнерів дати нам інформацію, яка дасть змогу прискорити постачання в регіон", - зазначив в.о. міністра охорони здоров'я.

Як повідомлялося, перша партія вакцин проти кору, краснухи і паротиту (КПК), закупленої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за державні кошти, у кількості 277 тис. доз поставлена в регіони України згідно з потребами. Вакцину КПК вже отримали Одеська, Миколаївська, Житомирська, Рівненська, Вінницька, Хмельницька, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Волинська і Тернопільська, Київська області й м.Київ.

Це перше постачання вакцини КПК, закупленої коштом держбюджету України на 2015 рік.

Інша частина закупленої вакцини КПК надійде впродовж найближчих місяців. Загальна кількість закупленої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) вакцини КПК - понад 1 млн доз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА