17:00 05.05.2016

Поліція встановлює обставини інциденту в Бабиному Яру

2 хв читати
Поліція встановлює обставини інциденту в Бабиному Яру

Правоохоронці встановлюють обставини інциденту зі спалюванням прапорця іншої держави біля пам'ятника "Менора" в Бабиному Яру в Києві.

Як повідомляє в четвер відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Києві, напередодні близько 21:00 до столичної поліції надійшло повідомлення про те, що біля пам'ятника "Менора" невідомі пошкодили прапорець іншої держави.

Слідчо-оперативна група під час обстеження території виявила та вилучила обгорілий речовий доказ.

На камерах відеоспостереження зафіксовано, як група молодих людей підійшла до пам'ятника, один з них узяв із підніжжя прапорець та намагався підпалити його. Ці дії помітив чоловік, який зробив їм зауваження та викликав поліцію. Зловмисники з місця вчинення правопорушення втекли, наголошують у поліції.

Відомості про цей факт зареєстровані в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Шевченківського управління поліції. Правоохоронці провели додатковий огляд території меморіального комплексу і встановлюють можливих свідків. Крім того, вилучили записи з камер відеоспостереження й опитали чоловіка - очевидця події.

Раніше прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) повідомила про те, що група молодих людей біля пам'ятника "Менора" спалила прапор Ізраїлю.

"Група молодиків, як зафіксували камери відеоспостереження, в Бабиному Яру біля пам'ятника "Менора" спалила прапор держави Ізраїль. Сталося це в національний день пам'яті і скорботи єврейського народу, коли євреї всього світу згадують 6 млн жертв нацизму, яких знищили під час Другої світової війни", - наводить слова мера Києва Віталія Кличка прес-служба КМДА.

Він також звернувся до правоохоронців із проханням розслідувати цей акт вандалізму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА