13:42 06.05.2016

ЄБРР надасть Чернівцям кредит на закупівлю 40 тролейбусів і модернізацію мережі

2 хв читати
ЄБРР надасть Чернівцям кредит на закупівлю 40 тролейбусів і модернізацію мережі

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть Чернівцям кредит на реалізацію інвестиційного проекту зо поліпшення інфраструктури міського громадського транспорту шляхом закупівлі 40 одиниць нових тролейбусів, супутнього обладнання і модернізації тягових підстанцій і контактної мережі.

Згідно з повідомленням Чернівецької міськради, відповідну угоду про наміри з підготовки кредитного фінансування цього проекту 5 травня підписали міський голова Чернівців Олексій Каспрук, директор КП "Чернівецьке тролейбусне управління" Іван Іванічек і старший банкір ЄБРР Денис Гаєвий.

За словами Д.Гаєвого, підготовка до кредитного фінансування, під час якої будуть визначені точна сума кредиту і його умови, продовжиться ще кілька місяців.

"На сьогодні ми розраховуємо на суму до EUR10 млн. Заздалегідь плануємо, що кредит буде наданий на 13 років з можливим трирічним пільговим періодом, але це повинно бути підтверджено рішенням ради директорів банку і рішенням Чернівецької міської ради", - зазначив він.

Розміри процентної ставки і умови її коригування залежатимуть від кредитного рейтингу міста Чернівці, оцінки банком загального ризику проекту, тодішньої ринкової кон'юнктури і будуть визначені після перевірки діяльності тролейбусного управління і міста. В той же час береться до уваги, що максимальна маржа за кредитною угодою з інвестування цього проекту не може перевищувати 7% річних понад шестимісячної ставки EURIBOR. Крім того, ЄБРР, Чернівці і КП "Чернівецьке тролейбусне управління" планують звернутися за грантовим співфінансуванням в сумі до EUR1,5 млн до Східноєвропейського партнерства з енергоефективності й довкілля. Підписання угоди про наміри з підготовки кредитного фінансування відбиває очікування і нинішні наміри сторін угоди про участь в реалізації проекту з поліпшення інфраструктури громадського транспорту в Чернівцях і не накладають ніяких юридичних зобов'язань здійснювати або приймати фінансування.

"Цей проект є дуже важливим для чернівчан і дає можливість місту в стислі терміни почати оновлення тролейбусного парку. Чернівці вважають своїм стратегічним завданням розвиток екологічного електротранспорту, тому не сумніваюся, що проект буде підтриманий депутатським корпусом і громадськістю міста. Ми хочемо мати в місті безпечний і комфортний громадський транспорт і спільний з ЄБРР проект істотний крок до досягнення цієї мети", - заявив міський голова Олексій Каспрук. У повідомленні нагадується, що кредитні ресурси від ЄБРР на схожих умовах готуються отримати Одеса на розвиток громадського транспорту, Львів - на впровадження єдиного електронного квитка в громадському транспорті.

Як повідомлялося, ще в серпні 2015 року стало відомо, що ЄБРР розглядає можливість виділення EUR100 млн кільком українським містам для поліпшення інфраструктури громадського транспорту з фокусуванням на реновації і підвищенні ефективності транспорту - Одесі, Чернігову, Чернівцям і декільком іншим містам країни під гарантії муніципалітетів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА