18:18 06.05.2016

Глава ДФС вступив у Facebook-дискусію із заступником міністра фінансів про ліцензування на ринку лотерей

3 хв читати
Глава ДФС вступив у Facebook-дискусію із заступником міністра фінансів про ліцензування на ринку лотерей

Глава Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров докоряє Міністерству фінансів у відсутності належного регулювання господарської діяльності з випуску та проведення лотерей, що створює підґрунтя для зловживань у цій сфері та значну кількість проблем у роботі платників податків на цьому ринку.

"Ще раз звертаю увагу Олени Макеєвої, що Міністерство фінансів є органом ліцензування господарської діяльності з випуску та проведення лотерей", - написав він на своїй сторінці у Facebook у відповідь на пост заступника глави Мінфіну Олени Макеєвої в цій соцмережі про те, що оператори українського лотерейного ринку, які потрапили під антиросійські санкції, - ТОВ "М.С.Л." і ПрАТ "Патріот" - не сплачують податків до бюджету країни, а Р.Насіров просить видати їм ліцензії.

"У мене питання: може треба спочатку перевірити ці компанії, чому вони не сплачують податки, чому не виплачують виграші людям?", - у свою чергу докоряла ДФС О.Макеєва.

У дописі у відповідь Р.Насіров заявляє, що просив Мінфін вирішити проблему з нормативно-правовою базою, необхідною для отримання ліцензій на випуск і проведення лотерей. А заступник глави Мінфіну в коментарях зазначає, що вирішити цю проблему можна лише через Верховну Раду, для чого необхідно об'єднати зусилля.

"У нас спільна мета - легалізувати гральний бізнес без збитку для суспільства та з урахуванням найкращих європейських практик і законодавства", - уже більше примирливо зазначає О.Макеєва.

Як повідомлялося, Мінфін ініціював ухвалення нового закону про регулювання грального бізнесу наприкінці 2015 року, проте ВР відмовилася від його розгляду.

Персональні економічні санкції за анексію Криму та агресію на Донбасі зачепили двох із трьох операторів лотерейного ринку України - ТОВ "М.С.Л." і ПрАТ "Патріот"(обидва - Київ): ці компанії включені до переліку юридичних осіб, затвердженого указом президента України Петра Порошенка про санкції від 16 вересня 2015 року.

Згідно з даними держреєстру, основним власником ТОВ "М.С.Л." є Evolot Limited (Кіпр), а кінцевим бенефіціаром зазначений кіпріот Маркос Шіапаніс. Українцям Івану Залізняку та Данилу Гетманцеву належить відповідно 0,0156% та 0,0198%.

"М.С.Л." неодноразово заявляла, що вважає рішення РНБО про включення компанії до санкційного списку помилкою, яка може бути пов'язана зі спробою однієї з фінансово-політичних груп "розчистити" ринок, і готова домагатися скасування санкцій через суд. "М.С.Л." уточнювала, що її власниками є громадяни України та громадянин ЄС Маркос Шіапаніс, а росіяни ніяк не впливають на ухвалення її рішень.

Згідно з даними Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) та держреєстру, акціонером ПрАТ "Патріот" є кіпрська Cehriba Investments Limited, а бенефіціаром числиться громадянка Греції Еллада Позіду, що проживає на Кіпрі.

Лотерейний оператор ПрАТ "Патріот" також заявив, що внесення його до санкційного переліку є необґрунтованим, оскільки компанією володіє європейська Cehriba Investments Limited, бенефіціаром якої є група приватних інвесторів з ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА