13:50 09.05.2016

Поліцейські затримали в Києві двох людей із комуністичною символікою та листівками - Шкіряк

1 хв читати
Поліцейські затримали в Києві двох людей із комуністичною символікою та листівками - Шкіряк

Двох людей, що мали при собі заборонену комуністичну символіку та листівки провокаційного змісту, затримано в Києві в понеділок, заявляє радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

"Сьогодні правоохоронці шляхом роз'яснень продовжують вилучати таку заборонену символіку у проросійськи налаштованих та агресивних учасників акцій 9 травня. Вважаємо це абсолютно виправданими і необхідними заходами. У Печерське районне управління Національної поліції в Києві було доставлено двох осіб, що мали при собі заборонену символіку та провокаційні листівки. Обставини з'ясовуються", - написав З.Шкіряк на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За його словами, правоохоронні органи неодноразово попереджали про неприпустимість використання під час заходів 9 травня комуністичної символіки, зокрема георгіївських стрічок, портретів катів українського народу Сталіна, Леніна, Жукова, плакатів провокаційного змісту та інших заборонених предметів тоталітарного комуністичного режиму". "Для України, що перебуває в стані війни з нинішньою Росією, використання такої символіки - це свідома провокація. Отже, наша реакція буде відповідною", - пояснив З.Шкіряк.

При цьому радник глави МВС закликав представників українських патріотичних організацій "не вступати в жодні конфлікти та силові протистояння, а у разі виявлення провокаторів повідомляти правоохоронцям".

"Нині ситуація перебуває під повним контролем підрозділів МВС. За винятком кількох незначних сутичок у столиці та деяких регіонах, на цей час все відбувається спокійно", - розповів З.Шкіряк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА