15:23 09.05.2016

Львівська поліція відкрила провадження за фактом групового хуліганства за спробу знесення пам'ятника письменнику Тудору

2 хв читати
Львівська поліція відкрила провадження за фактом групового хуліганства за спробу знесення пам'ятника письменнику Тудору

Львівська поліція відкрила провадження за фактом групового хуліганства за спробу знесення пам'ятника письменнику Степану Тудору, повідомив журналістам начальник Галицького відділу поліції Львова Андрій Білас.

"Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною другою статті 296 КК України, - групове хуліганство", - сказав він.

За словами А.Біласа, поліція вимушена була застосувати силу, оскільки близько 40 людей у балаклавах "не реагували на будь-які наші зауваження", не надали документів щодо знесення пам'ятника С.Тудору і не представилися самі.

"Працівники поліції також дістали тілесних ушкоджень. Два працівники нині перебувають у приймальному покої лікарні", - сказав він.

Водночас лідер Львівської обласної організації "Сокіл" Богдан Федун розповів журналістам, що він разом із кількома десятками однодумців із "Карпатської Січі" та ОУН пришли сьогодні на площу Маланюка, щоб демонтувати пам'ятник комуністичному письменнику та діячу Степану Тудору. За його словами, біля пам'ятника були кілька працівників поліції, яким вони зачитали закон про декомунізацію, а також довідку про те, хто такий С.Тудор. Ніяких конфліктів не було. Але незабаром, за словами Б.Федуна, прибув великий загін поліції, який він назвав "беркутами".

"Нас можна було просто відтіснити, але поліцейські почали бити нас кийками, хоча ми нічого їм не робили. Мене било шестеро людей. Кілька осіб дістало важких травм і поїхало до лікарні, двох наших забрали в райвідділ".

У Б.Федуна велике садно на лобі, а також сліди побоїв на обох ногах. Він заявив, що його колеги знімають побої та писатимуть заяви про вчинені проти них злочини.

Як повідомлялося раніше, начальник ГУ Національної поліції у Львівській області Д.Загарія повідомив, що вранці близько 10:00 група невідомих молодих людей у балаклавах вирішила знести пам'ятник комуністичному письменникові С.Тудору. Міліція припинила ці дії, було затримано двох учасників демонтажу за спроби опору поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА