21:01 10.05.2016

Насіров має проаналізувати всі кадрові рішення на українських митницях, ухвалені до 1 травня, - Гройсман

3 хв читати
Насіров має проаналізувати всі кадрові рішення на українських митницях, ухвалені до 1 травня, - Гройсман

Київ. 10 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив провести аналіз усіх кадрових рішень на українських митницях, ухвалених до 1 травня 2016 року.

Як повідомила у вівторок прес-служба Кабінету Міністрів України, 10 травня в ході зустрічі В. Гройсмана з головою Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем і главою Державної фіскальної служби (ДФС) Романом Насіровим прем'єр-міністр підкреслив, що необхідно провести аналіз усіх кадрових рішень на митницях, ухвалених до 1 травня, зокрема в останніх числах квітня.

"Я думаю, що є призначення, які не личать сьогодні в Державній митній службі, Державній фіскальній службі", - наголосив В. Гройсман.

У свою чергу глава ДФС Р. Насіров повідомив, що на виконання доручення за результатами наради з проблемних питань функціонування митниці на пункті пропуску через українсько-польський кордон Краковець - Корчова в суботу, 7 травня, з Державної фіскальної служби були звільнені чотири посадовці, які підозрювалися в зловживаннях і участі в контрабандних схемах на митниці.

Голові Закарпатської ОДА Г. Москалеві прем'єр пообіцяв підтримку в питанні кадрових призначень на закарпатській митниці за умови, що через місяць він надасть результат роботи митниці. "Ми вас підтримаємо в кадрових призначеннях, але я б хотів, щоб буквально через місяць ви надали результат для суспільства, для громадян, для мене як прем'єр-міністра, щоб я розумів, що система працює відкрито, публічно, злагоджено", - сказав прем'єр, звертаючись до Г. Москаля.

Прем'єр-міністр зазначив, що відповідальність за зловживання на митниці буде жорсткою.

"Попереджаю усіх керівників областей, голів адміністрацій: якщо хтось думає, що він може одного "схемщика" замінити на іншого, то він глибоко помиляється. Так не буде. Мають бути тільки публічність, відкритість і ефективність", - сказав В. Гройсман.

Як повідомлялося, вранці 6 травня, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль направив звернення до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, в якому просить направити президентові України Петру Порошенку подання про його, Г. Москаля, звільнення у зв'язку з неузгодженою з ним зміною начальника Закарпатської митниці, яка, на його думку, була зроблена в інтересах "сигаретної мафії", що займається контрабандою тютюнових виробів в країни ЄС, з якою він веде боротьбу.

За словами Г. Москаля, в Україні стоять фури, що очікують дозволу на в’їзд до ЄС, навантажені контрафактними сигаретами, а для вирішення цього питання була використана ситуація з затриманням активістами в Чопі 22 вагонів деревини, експортером якої є Ужгородське військове лісництво. Після цього голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, не очікуючи результатів розслідування, звільнив начальника Закарпатської митниці Володимира Колеснікова, який перебував на лікарняному, і 30 квітня призначив заступником начальника облмитниці помічника-консультанта нардепа Валерія Пацкана Андрія Кримського, якого, за інформацієюГ. Москаля, вже призначено виконувачем обов'язків начальника облмитниці.

У свою чергу, Державна фіскальна служба України спростувала заявуГ. Москаля про звільнення В. Колеснікова з посади керівника Закарпатської митниці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

Кількість загиблих у Малоданилівській громаді зросла до п'яти осіб

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА