14:00 11.05.2016

Україна, як і раніше, планує випустити євробонди під гарантії США

2 хв читати
Україна, як і раніше, планує випустити євробонди під гарантії США

Україна все ще планує новий випуск євробондів під гарантії США, але точні дати виходу на ринок позик невідомі, повідомив журналістам міністр фінансів України Олександр Данилюк у кулуарах щорічних зборів Європейського банку реконструкції і розвитку.

"Спочатку ми повинні отримати гарантії. У нас це усе в планах", - сказав він.

У квітні О.Данилюк говорив, що Україна планує повернутися на публічні зовнішні ринки позик у 2018 році завдяки реалізації програми співпраці з Міжнародним валютним фондом і проведенню реформ.

Востаннє Україна розміщувала євробонди в 2015 році під гарантії США, обсяг випуску був $1 млрд. На загальних ринкових умовах країна останній раз розміщувала євробонди в квітні 2013 року - були розміщені 10-річні доларові єврооблігації на $1,25 млрд з доходністю 7,5% річних.

У 2015 році була завершена реструктуризація кількох випусків суверенних і гарантованих державою єврооблігацій на загальну суму $14,36 млрд і EUR0,6 млрд.

Домовитися з Росією про реструктуризацію боргу Україні не вдалося. Україна в грудні 2015 року допустила дефолт за євробондами, викупленими Росією в грудні 2013 року на кошти Фонду національного добробуту ($3 млрд - сам випуск і $75 млн - останній купонний платіж). Київ пропонував Москві реструктуризацію боргу на спільних з комерційними кредиторами умовах, Росія цей варіант обговорювати відмовилася, наполягаючи на суверенному характері заборгованості.

У результаті 17 лютого Мінфін РФ подав до Високого суду Лондона позов про стягнення заборгованості з України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА