16:20 11.05.2016

Понад 100 українських інструкторів, підготовлених у країнах НАТО, прибуде на Яворівський полігон у 2016 р.

2 хв читати
Понад 100 українських інструкторів, підготовлених у країнах НАТО, прибуде на Яворівський полігон у 2016 р.

До кінця 2016 року 105 українських військових інструкторів, що пройшли підготовку в країнах-членах НАТО, розпочнуть роботу на Яворівському полігоні, повідомив заступник міністра оборони України Ігор Долгов.

"До кінця року на Яворівський полігон прибудуть 105 українських інструкторів, які пройшли підготовку, організовану нашими колегами з країн-членів НАТО. Це буде постійний штат наших тренерів, які продовжуватимуть програми підготовки Збройних сил України у складі батальйонів", - розповів І.Долгов на брифінгу в Києві в середу.

Він наголосив, що стандарти НАТО активно впроваджуються вже сьогодні під час підготовки українських військовослужбовців на Яворівському полігоні.

Серед першочергових питань І.Долгов назвав допідготовку контрактників, а також питання проведення злагодження на рівні батальйонів і бригад.

"При цьому необхідно пам'ятати, що переміщення військових підрозділів також досить дорога річ, тому необхідно в різних кінцях країни мати (навчальні центри та полігони - ІФ), щоб менше їздити та більше займатися", - зазначив заступник міністра.

І.Долгов наголосив, що на сьогодні в Україні достатньо навчальних центрів, але не всі вони мають розвинену інфраструктуру, як Яворівський полігон.

"Загальновідомі проблеми, що виникли на "Широкому Лані" (Миколаївська обл.), було ухвалено рішення про початок будівництва інфраструктури на цьому полігоні. І тому навіть на Яворівському полігоні, який на сьогодні краще за всіх розвинений, триває будівництво і складських приміщень, і житла", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА