12:43 12.05.2016

Російські військові в Новоазовську ледь не влаштували самосуду над офіцером, що супроводжував із РФ патрони 1970-х рр. випуску

2 хв читати
Російські військові в Новоазовську ледь не влаштували самосуду над офіцером, що супроводжував із РФ патрони 1970-х рр. випуску

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує про ротацію та посилення передових підрозділів противника на Донбасі, про втрати особового складу та самовільні спроби повернутися до Росії.

"Встановлено чергові втрати особового складу частин і з'єднань 1-го (Донецьк) ЗС РФ. 11 травня загинув один військовослужбовець 5-ї окремої мотострілкової бригади (Макіївка) й дістав поранення один військовослужбовець 11-го окремого мотострілкового полку (Макіївка), які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп", - йдеться в повідомленні на сайті ГУР у четвер.

Противник здійснив ротацію та посилив передові підрозділи на сєверодонецькому, слов'янському та Волноваському напрямках.

Українська розвідка також повідомила, що 11 травня підрозділ національної гвардії РФ, що прибув до Дебальцевого (Донецька обл.) з метою протидії випадкам дезертирства, затримав двох військовослужбовців мотострілкового батальйону 7-ї ОМСБр, які намагалися самостійно повернутися до Росії. Під час збройного зіткнення поранений один "нацгвардієць", також пошкоджений армійський автомобіль.

У зведенні ГУР зазначено, що 11 травня військовослужбовці 9-го окремого штурмового мотострілкового полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК ЗС РФ "висловили відкрите обурення" через чергову партію патронів 70-х років випуску, 75% яких під час стрільби дають осічку, і намагалися здійснити самосуд над офіцером, що супроводжував доставку цієї партії патронів із території Росії. Встановлено персональні дані військовослужбовця, що супроводжував боєприпаси, - це підполковник ЗС РФ Аюр Галанов. Для зниження напруженості серед військовослужбовців полку командування 1-го АК ЗС РФ віддало наказ на знищення всієї партії зіпсованих боєприпасів шляхом підривання, зазначає розвідка.

Українська сторона надала спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ інформацію про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, самохідних артилерійських установок і 122-мм РСЗВ "Град" у районах Луганська, Макіївки, Донецька та Красноармійська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА