15:23 12.05.2016

Рада не підтримала законопроект про ліквідацію Нацкомфінпослуг

2 хв читати
Рада не підтримала законопроект про ліквідацію Нацкомфінпослуг

Верховна Рада не проголосувала в першому читанні за законопроект, що передбачає ліквідацію Нацкомісії, яка здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), та передання її функцій НБУ і Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР).

За відповідний проект закону №2413-а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій державного регулювання ринків фінансових послуг" при сигнальне голосування на засіданні парламенту в четвер проголосували 155 народних депутатів з необхідних 226 голосів.

Як зазначив під час засідання перший заступник голови комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Михайло Довбенко (фракція "БПП"), Кабінет Міністрів України, НБУ, Нацкомфінпослуг та НКЦПФР підтримують ухвалення цього законопроекту, тоді як у комітеті голоси розділилися 50/50.

Заступник голови комітету Руслан Демчак (фракція "БПП") підтримав документ: "Враховуючи те, що Національний банк, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку структурно організовані, контроль буде кращим, якіснішим".

Водночас представники партій "Самопоміч" і "Батьківщина" висловили побоювання, що Нацбанк не зможе вміло регулювати фінансовий ринок.

Верховна Рада розглядала відповідний законопроект разом з технічним проектом закону №2414-а "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо консолідації функцій державного регулювання ринків фінансових послуг". За словами голови комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної (фракція "БПП"), цей законопроект є додатковим і може бути прийнятий лише після підтримки основного проекту закону №2413-а.

Обидва законопроекти передбачають, що нагляд і регулювання ринку страхових, лізингових та факторингових компаній, кредитних спілок, бюро кредитних історій, ломбардів та інших фінансових компаній перейде до НБУ, тоді як до НКЦПФР перейде регулювання недержавних пенсійних фондів і фондів фінансування будівництва та фондів операцій з нерухомістю. За даними Нацкомфінпослуг, до сфери її відповідальності належать 2,564 тис. фінансових установ.

Крім того, законопроекти передбачають скасування закону "Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати" та декрету Кабінету Міністрів "Про довірчі товариства" з метою усунення надмірного регулювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА